Annonce
Egtved

Drenge tæt på at gøre drømme om parkourbane til virkelighed

Det er på området her lige vest for hallen i Øster Starup, de fem drenge i fællesskab med skolen og hallen har besluttet, at den nye parkourbane skal etableres. Først skal buskadset dog ryddes. Fra venstre er det Noah Rolfsted Pedersen, Simon Commerou, Mads-Emil Ladekjær-Mikkelsen, Nicklas Follmann og Marius Lucas Bjertrup. Foto: Mette Mørk

Fem drenge fra 6. klasse kæmper for at få en parkourbane i Øster Starup. De har selv skaffet sponsorater for knap 160.000 kroner og har netop fået bevilget knap 370.000 kroner fra Vejle Kommune.

Øster Starup: Der mangler noget at lave for børn og unge mennesker i Øster Starup. Det er de fem venner Simon Commerou, Mads Emil Ladekjær-Mikkelsen, Noah Rolfsted Pedersen, Nicklas Follmann og Marius Lucas Bjertrup fra 6. klasse enige om. Derfor har de sat sig for at få etableret en parkourbane.

- Parkour er mega fedt. Man kan lave alt muligt sjovt på sådan en bane. Der er ingen faste regler, forklarer Noah Rolfsted Pedersen.

- Lige nu sidder vi bare og spiller computer derhjemme. Med en parkourbane kan vi komme ud og bevæge os og have det sjovt sammen, lyder det fra Simon Commerou.

De fem venner har arbejdet på planerne siden et skoleprojekt i efteråret 2017. Siden har de blandt andet selv aftalt og gennemført møder med blandt andet med repræsentanter fra Vejle Kommune og fra Øster Starup Vester Nebel Hallen.

- Vi fik nogle forældre til at køre os ind til mødet på kommunen, men de ventede udenfor, mens vi havde mødet, fortæller Noah Rolfsted Pedersen.

- Vi havde ikke regnet med, at vi ville blive taget særlig seriøst, for vi er jo kun børn. Men de lyttede virkelig, så det var rigtig spændende, fortæller Marius Lucas Bjertrup.

Parkour

Grundlæggende handler parkour om at komme fra punkt A til B i en lige linje og passere de forhindringer, der ligger mellem de to mål, kun ved brug af kroppen.Parkour foregår ofte i et bymiljø, hvor eksempelvis bygninger, vægge, bænke, gelændere anvendes til fremdrift på en alternativ måde, men parkour kan principielt dyrkes overalt.

Parkourbanen i Øster Starup skal efter planen indeholde en række forskellige elementer, som drengene selv har været med til at udvælge, så der bliver mulighed for at lave nogle varierede baner af forskellig sværhedsgrad.

Drengene har desuden fundet en instruktør, som gerne vil hjælpe med at lære andre, hvordan man kan dyrke parkour.

Har selv skaffet stor sponsor

Ved mødet med Vejle Kommune blev de fem venner anbefalet at prøve at skaffe sponsorer til projektet, som er budgetteret til at koste cirka 525.000 kroner i alt.

- Vi cyklede selv hen og talte med dem ved ECM Industries. De lovede at sponsorere alle rør og alt metal, hvis de bare fik lov at få et skilt op med deres firmanavn, fortæller Simon Commerou.

Det sponsorat er anslået at have en værdi af knap 158.000 kroner. Resten, knap 370.000 kroner, fik drengene hjælp til at søge hos Vejle Kommune gennem skoleleder på Øster Starup Skole Jens Dall-Hansen. På udvalgsmødet i udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati onsdag formiddag valgte politikerne at bevilge hele det ansøgte beløb.

- Det er helt vildt fedt. Vi har sammenlagt fået over en halv million kroner til at lave en parkourbane for. Det er så vildt. Nu kan vi få vores parkourbane, WUHU, lyder det fra Noah Rolfsted Pedersen.

Hør lidt om drengenes ønsker for en parkourbane i Øster Starup i videoklippet her;

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce