Annonce
Kultur

Drillepinde på spil: Jerndamen fik et midlertidigt toilet

Erik Steffensen (til venstre) og Hans Jørgen Jensen fra lokalrådet rykkede selv ud og fik fjernet det famøse toilet. Foto: Peter Hald
Skulpturen "Damen, der varmede sin ende over ilden" fik besøg af spøgefugle torsdag morgen.
Annonce

Nr. Snede: Et noget besynderligt syn mødte de bilister, der i morgentimerne torsdag 17. oktober kørte igennem rundkørslen på Brandevej i Nørre Snedes vestlige udkant. Nogle indtil videre ukendte spøgefugle havde nemlig opstillet et toilet under bagdelen på den berømte jernskulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden".

Placeringen af toilettet på netop den måde (oven i købet var det blevet "pyntet" med grillpølser...) var utvivlsomt en hentydning til, at dameskulpturens lettere hugsiddende positur godt kan føre tankerne i en bestemt retning.

Men den drilske "udsmykning" af skulpturen fik dog ikke lov til at stå i lang tid. Lokalrådet i Nørre Snede fik ret hurtigt en melding om, at der havde været drillepinde på spil, og lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen og kollegaen Erik Steffensen rykkede straks ud med en trailer og fik bortskaffet toilettet.

- Det var lidt komisk, og det er ikke noget, vi melder til politiet. Så smålige er vi ikke, lød det fra Hans Jørgen Jensen.

Han konstaterer ellers, at selve skulpturen har fået lov til at stå i fred, og at den har ikke været udsat for hærværk.

Annonce

Lys på damen

Om kort tid sker der iøvrigt noget meget iøjnefaldende med skulpturen. Som lovet skal damen belyses, og i de nærmeste dage vil folk fra lokalrådet gå i gang med at opstille belysning, der skal drives af solceller.

Den næsten fire meter høje jernskulptur blev opstillet i juni i år. Forud var gået en hel del debat for og mod "damen" - en debat, der åbenbart ikke er slut endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce