x
Annonce
Erhverv

Kunderne kommer helt fra Vejle: Børkops drive-in-apotek er et hit lige nu

Thomas Croft Buck er apoteker i Børkop, og han oplever, at drive in apoteket bliver mere og mere brugt i disse corona-tider. Foto: Jørgen Flindt
Børkop Apoteks drive-in er med et slag blevet tre gange mere populær. Folk er glade for, at de kan få udleveret deres medicin, uden at de skal ind i apoteket.

Børkop: Den åbnede i efteråret, og siden har der typisk dagligt været 10 til 15 kunder, som gjorde brug af drive-in hos Børkop Apotek.

Men i disse tider, hvor corona-virusset skal bekæmpes, er apotekets tilbud blevet meget mere besøgt.

- Vi har omkring 45-50 kunder dagligt, som gør brug af drive-in muligheden. Og der en del af dem, som er fra Vejle, siger Thomas Croft Buck, der er apoteker i Børkop samt hos Skt. Thomas Apoteket i Vejle.

Han forklarer, at folk er glade for, at de på den måde ikke fysisk behøver at komme ind i butikken, for her må man jo ikke stå tæt.

- Det med at stå tæt har vi taget alle de forholdsregler, som vi kan, men det er klart, at tilbuddet om, at man kan få udleveret sin medicin udenfor med god afstand til hinanden, virker som en god løsning, hvis man er bekymret for at komme ind i butikken, siger han.

Annonce

Store tiltag indendørs på apoteket

Det er stadig muligt at komme ind på apoteket i Børkop. Og alle andre apotekere, for de er, sammen med fødevarebutikker, så essentielle, at de ikke lukker ned.

Men der skal stadig tages forholdsregler med blandt andet afstand, og det har givet nogle udfordringer. Men det er muligt.

- Vi har måttet tænke anderledes. Blandt andet har vi fjernet alle unødvendige hylder midt på gulvet, så der på den måde er mere plads, forklarer Thomas Croft Buck, der er apoteker i Børkop og hos Skt. Thomas Apotek i Vejle.

Et andet tiltag er, at der ikke bliver lukket for mange ind ad gangen.

I Børkop kan folk ligeledes gøre brug af lågen til drive-in. Den findes på bagsiden af bygningen. Den mulighed har man ikke i Vejle.

Begge steder, og hos alle andre apotekere, kan man for et gebyr få leveret medicinen til døren.

Da der desuden er ekstra travlt lige nu, også via telefonen, kan man med fordel downloade en gratis app - medicinkortet - hvor man kan se sine gyldige recepter, se hvor mange udleveringer, der er tilbage på ens recepter samt anmode den praktiserende læge om en ny recept. På den måde kan man være med til undgå at overbelaste lægerne og apotekerne unødigt.

Kan gå derhen

Drive-in apoteket fungerer på den måde, at man kører hen til lugen, som er på bagsiden af apoteket i Ny Boder.

- De fleste kører hen til lugen, men der er nu også nogle, der bare går derhen. Og det kan man også. Trafikalt kan det fint lade sig gøre, og ekspedienten sidder også en meter væk fra én, så man kommer ikke for tæt på, selvom man ikke er i bilen, forklarer han.

Der er pres på

Hos Børkop Apotek mærker man, at der er en stigning i salget. Der er ganske enkelt ekstra pres på, for det virker til, at folk er bekymret for, at apoteket lukker ned, som andre dele af Danmark har oplever det.

- Men det ligger helt fast, at det kommer apotekerne ikke til. De skal holde åbent. Men det er vigtigt, at man som kunde har en smule tålmodighed med os. Vi gør det, så godt vi kan, men der er pres på, og hvis man skal have noget, der godt lige kan vente, så vent gerne, siger Thomas Croft Buck.

Ud over drive-in er det stadig muligt at bestille sine varer ved døren.

- Det er tilbud, alle apotekere tilbyder. Der følger et gebyr med, men muligheden er der, siger Thomas Croft Buck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce