Annonce
Læserbrev

Drop lokalplanen for Posthusgrunden: NPV kvæler Bryggen!

Det virker jo totalt tåbeligt at realisere planer, hvor hele byens kommercielle liv udfordres af fejlslagne, personlige ambitioner fra en Venstre-borgmester og hans håbefulde væbner, den folketingshungrende Christoffer Melson. Men de to er ude på et skråplan, som kan smadre Vejles handelsliv totalt!

Læserbrev: Vores dejlige by Vejle er gennem flere år blevet kåret som Danmarks bedste handelsby - både i 2014, 2015, 2016 og 2018.

Men det har ikke forhindret et borgerligt flertal i byrådet i at vedtage en lokalplan for Posthusgrunden, der nærmer sig et kommercielt selvmord.

Planen er dog blevet underkendt af Planklagenævnet og forsøges i disse dage relanceret af Jens Schaumann, direktør for NPV, i en revideret udgave.

Blandt andet er planlagte butikskvadratmeter blevet reduceret med over 60 pct., fra 27.000 kvm til 10.000 kvm.

Og som en af de største satsninger har man stadig fejlagtigt mega-butikker som Kvickly og Power i kikkerten som butikslejere på Posthusgrunden!

Det vil nødvendigvis øremærke resten af området til P-pladser.

Hvis det nuværende projekt på Posthusgrunden bliver realiseret, selv i sin reviderede form, vil det betyde døden for Bryggen, fordi Bryggen ikke kan tåle at miste Kvickly!

Salling Group bygger på havnen, og Magasin er ikke mere interesseret i Vejle, så katastrofen er til at få øje på.

Det virker jo totalt tåbeligt at realisere planer, hvor hele byens kommercielle liv udfordres af fejlslagne, personlige ambitioner fra en Venstre-borgmester og hans håbefulde væbner, den folketingshungrende Christoffer Melson.

Men de to er ude på et skråplan, som kan smadre Vejles handelsliv totalt!

De fleste strøg-gængere har gennem flere år registreret stadigt flere tomme forretninger, og Mary’s er blevet nedlagt som shopping-center!

Jeg vil stærkt anbefale, at den gældende lokalplan for Posthusgrunden bilægges, fordi det projekt er en fejl.

Tiden med bureaukratisk rod og ansøgninger har også givet tid til eftertanke, og den eftertanke har med al tydelighed vist, at argumenterne for store butikker og en bebyggelsesprocent på 600 på Posthusgrunden er uden bund i virkeligheden - og i sin udformning en hån mod naboerne på Gl. Havn!

Vejles strøggader bør ikke forlænges, fordi Sønderbrogade ikke bør lukkes - det trafikale problem i Vejles indre by kan ikke løses med flere dumme vejomlægninger, løsningen er intelligente lyskryds.

Udskift alle tilbudsvarerne, som pensioneret teknisk direktør Erik Dahl Rasmussen har været så uforstandig at belemre byen med, for så vidt angår både trafiklys og gadelys, så vi kan få en intelligent afvikling af myldretidstrafikken gennem Vejle By!

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

Annonce