Annonce
Erhverv

Dropper navnet Marys: Vejlenserne får Paladspassagen tilbage

Sådan forestiller ejerne af det nuværende Marys, det nye strøg kommer til at se ud, når glastaget forsvinder. Illustration: Boax Ejendomme

Boax Ejendomme, ejer af shoppingcentret Marys, vil genskabe Paladspassagen med et tvist af Notting Hill. Taget pilles af størstedelen af butikscenteret, og første- og andensalen bygges om til cirka 50 lejligheder.

Annonce

Vejle: Det Marys vi kender i dag forsvinder til nytår. Her går håndværkerne nemlig i gang med projektet i Vejles gågade. Planen er at bygge første- og andensalen om til cirka 50 lejligheder. Dermed reduceres antallet af butikker til knap 25.

Senere tages glastaget af shoppingcenteret.

- Det har været svært at finde lejere. Især til butikkerne på førstesalen. Og derfor har vi besluttet at genskabe Paladspassagen, som vejlenserne kendte dette strøg engang, siger Ditte Voersaa fra Boax Ejendomme, der ejer Marys.

Hun nævner, at navnet på det "nye" strøg også bliver Paladspassagen.

Det første synlige bevis på det ambitiøse byggeprojekt, er, at trappen til førstesalen ved shoppingcenterets hovedindgang med facade ud mod gågaden forsvinder.

Bygherren har ladet sig inspirere af blandt andet Notting Hill i forbindelse med ombygningen af Marys. I forgrunden, det mørke felt, ligger H&M i to etager. Det er ikke tegnet med på illustrationen, da man ikke ville kunne se det nye strøg. Illustration: Boax Ejendomme
Annonce

Byggeri til millioner

- Det store glastag - fra gågaden til torvet - løftes af ejendomme, når vi er færdige med at rykke facaderne i stueetagen frem. Det skal give et hyggeligt strøg med et tvist af Notting Hill med små butikker og førstesalslejligheder med altaner ud mod det nye strøg, forklarer Ditte Voersaa.

Samtidig bevares glastaget over centerets torv, så restauranterne Neptun og Marcellos fortsat har udeservering. Indgangen fra det nye strøg bliver også af glas, ligesom indgangen fra Ved Anlæget bevares, som vi kender det i dag.

- Vi har på torvet planer om skabe et spændende restaurationsmiljø, og derfor regner vi med at de lokaler, som Frøs Sparekasse tidligere boede til leje i, skal lejes ud til en eller måske to nye restauratører, siger Ditte Voersaa.

Tanken er som nævnt at omdanne første og andensalen til cirka 50 lejeboliger. Boligerne bliver på mellem 55 kvadratmeter og 140 kvadratmeter.

- Der bliver tale om lejeboliger, siger Ditte Voersaa.

Hun tør ikke komme med et bud på, hvad lejlighederne kan lejes ud til.

- Det vil blive til markedsværdien på det tidspunkt, siger hun.

Annonce

Ingen succes

Tanken er at samle alle butikkerne i stueplan og bygge de resterende kvadratmeter om til boliger.

- Vi har netop modtaget en byggetilladelse og i første omgang vil vi fokusere på genplacering af lejere samt ombygning af både eksisterende og nye butikker, siger Ditte Voersaa.

Ombyningen af Marys sker i erkendelse af, at shoppingcenteret aldrig er blevet den succes, der ellers var lagt op til i forbindelse med åbningen for 10 år siden

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce