Annonce
Vejle

"Du er lige som du skal være": Lokal kunstner står bag inkluderende linoleumstryk

Idéen opstod, da Trine Skau blev kontaktet af Jannie Hansen. Hun er mor til tre, heraf en pige med muskelsvind. Privatfoto
Trine Skau bor i Bredballe med sin familie og er kunstner i sin fritid.
Annonce

Vejle: Den lokale kunstner Trine Skau står bag to nye linoleumstryk.

Det ene er lyserødt og med en pige, det andet lyseblåt og med en dreng. Begge bærer de et vigtigt budskab. For over børnene, der sidder i kørestol, lyder teksten: "Du er lige som du skal være".

Idéen opstod, da Trine Skau blev kontaktet af Jannie Hansen. Hun er mor til tre, heraf en pige med muskelsvind.

- Jannie kontaktede mig, fordi hun ønskede at købe et linoleumstryk af en glad pige med teksten. Hun nævnte, at det selvfølgelig ville være helt ideelt, hvis pigen på linoleumstrykket sad i kørestol, da det var til hendes datter med muskelsvind, fortæller Trine Skau.Det gav bare så god mening at lave mere inkluderende kunst og støtte en god sag.

Trine Skau


Hun gik straks i gang med at udvikle på idéen.

Og inden ret længe blev de to kvinder endda enige om at samarbejde, og at overskuddet fra salget af linoleumstrykket skulle gå til Muskelsvindfonden,

Annonce

Spændte på fremtiden

Fonden har den seneste tid på grund af coronavirus været hårdt ramt under manglede mulighed for at holde koncerter og andre aktiviteter.

- Det gav bare så god mening at lave mere inkluderende kunst og støtte en god sag. Jeg fik muligheden for at udvikle mig som kunstner og er enormt stolt af den tillid, jeg er blevet vist af Jannie til at kunne skabe et værk, som børn med fysisk handicap kan genkende sig selv i, siger Trine Skau.

Indtil videre skal trykket forudbestilles gennem Trine Skau, så hun og Jannie Hansen ved, hvor mange kunstprint, der skal bestilles hjem.

De to kvinder bag projektet er meget spændte på hvor mange penge, de sammen kan rejse til det gode formål og gør, hvad de kan for at udbrede det gode budskab på blandt andet Instagram, Facebook og netværk for forældre til børn med muskelsvind.

Trine Skau bor i Bredballe med sin familie og er kunstner i sin fritid. Ud over kunst holder hun workshops for børn med fokus på genbrug og upcycling og holdt senest en til Fønix Kulturnat i Vejle. Ved siden af kunsten arbejder hun som digitaliseringskonsulent i Horsens Kommune.

Trine Skau bor i Bredballe med sin familie og er kunstner i sin fritid. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Annonce