Annonce
Vejle

Du har prøvet det før: Ny bod åbner på street food

Indiske Simran Sharma forlod sit hjemland for et halvt år siden for at studere i Horsens. Nu gør hun klar til at byde vejlenserne velkommen i den kommende madbod på Street Food Vejle. Foto: Mette Mørk
23-årige Simran Sharma åbner 1. november madbod i Street Food Vejle, hvor hun vil servere mad fra mange forskellige dele af Indien.
Annonce

Vejle: Street Food Vejle er igen fyldt, når en indisk madbod slår skodderne op i den bod, der har stået tom det meste af i år.

Den ledige plads har været brugt til iskiosk hen over sommeren, men fra 1. november vil der igen brede sig en krydret duft fra køkkenet.

Den er den 23-årige inder Simran Sharma, der står bag boden "Indian Rasoi", der betyder "indisk køkken".

Det er præcist, hvad hun vil servere for gæsterne på det lokale streetfood-marked.

Annonce

Elsker at lave mad til andre

- Jeg elsker at lave mad til andre - ikke til mig selv. Det er derfor, at jeg nu åbner en bod. Da jeg så, at der var en ledig bod her på Street Food Vejle, tænkte jeg, at jeg kunne åbne en lille restaurant her. Jeg synes, der mangler noget asiatisk her, og det er lettere for mig at åbne mit eget sted her, hvor der både er bar og fælles siddepladser, fortæller Simran Sharma.


Jeg ved ikke, hvad de serverede i den anden bod, men min mad taler for sig selv. Jeg vil garantere, at folk vil komme igen.

Simran Sharma, bodholder Street Food Vejle


Sidst der var duft i køkkenet i den ledige bod, var det også indisk mad, der blev tilberedt i gryderne. Men det afskrækker ikke Simran Sharma, at det har været prøvet på Vejles street food.

- Jeg ved ikke, hvad de serverede i den anden bod, men min mad taler for sig selv. Jeg vil garantere, at folk vil komme igen, når de først har smagt min mad. Jeg har lært at lave mad af min mor, og jeg arbejdede i en mindre restaurant hjemme i Indien, fortæller den kommende bodholder.

Annonce

Skal studere i Danmark i fire år

Hun forventer, at gæsterne vil kunne vælge mellem fem til seks hovedretter, forskellige forretter og en dessert, ligesom hun satser på en børnemenu, og så kan de besøgende slukke tørsten i kokosvand, man suger op fra en kokosnød.

- Jeg har retter fra alle dele af Indien. Både fra nord og fra syd, siger hun med et bredt smil.

Hun rejste fra Punjab i det nordlige Indien for seks måneder siden og bor i dag i Horsens, hvor hun studerer til softwareingeniør på VIA University College.

- Jeg har valgte at rejse til Danmark for at studere, fordi I har en af de bedste uddannelser i Europa, og jeg skal bo her i fire år, fortæller den 23-årige studerende, der hverken har børn eller kæreste.

Annonce

Går til danskundervisning

I hverdagene har streetfood-boderne ikke åbnet til frokost, og studierne i Horsens er tilrettelagt, så hun har tid til at bemande boden både i hverdage og weekender.

- Jeg er på universitetet et par gange om ugen, typisk fra klokken otte til 11, så jeg vil selv stå i boden de fleste at timerne. Men jeg skal også have fundet en ansat, som kan hjælpe mig i boden, for jeg er her ikke mandag og onsdag, hvor jeg går til danskundervisning, fortæller hun på engelsk.

Hun synes ikke, det er svært at lære dansk, men hun foretrækker engelsk indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce