Annonce
Kultur

Stort event i Vejle skifter navn: - Vi har ramt en succes

I 2018 bød "Vild med Vand" - der nu skifter navn - blandt andet på de uofficielle jyske mesterskaber i smut. Arkivfoto: Søren Gylling
- Vi har ramt en succes, siger udvalgsformand om festen på Vejle Havn, der nu får både mere tid og flere penge.

Vejle: - Vi har ramt en succes. Så meget, at vi nu tror på, at "Vild med Vand" skal udvides til to dage, lyder det glade budskab for formanden for Vejle Byråds kultur- og idrætsudvalg, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Den succes byggede udvalget videre på tirsdag, da der blev givet ekstra 100.000 kroner i 2019 til at udvide programmet lørdag aften samt dække et øget sikkerhedsbehov. I samme ombæring fik udvalget at vide, at begivenheden fremover skal hedde "Vejle Fjordfestival".

- Der er et andet arrangement, der hedder "Vild med Vand". Så vi har selv valgt at skifte navn. Vand kan man finde alle steder. Vi mener, at "fjord" er mere specielt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

En anden baggrund for navneskiftet er, at der ikke er vandaktiviteter om lørdagen.

"Med det nye navn Vejle Fjordfestival sigtes der på at styrke to af kommunens store vartegn, Vejle Fjord og Fjordenhus, ligesom navnet skal hjælpe med at integrere det nye havnekvarters navn - Fjordbyen. Festivalnavnet skal appellere til en bredere målgruppe end børnefamilierne," lyder resten af forklaringen på navneskiftet.

Det viser sig, at folk gerne vil være der. Snitfladen mellem vand og by er interessant. Det er godt, at der sker noget mere på lystbådehavnen.

Dan Arnløv Jørgensen, kulturudvalgsformand

Det går pengene til

De ekstra 100.000 kroner skal lægges oven i 221.000 kroner, som Vejle Kommune i forvejen investerer i begivenheden. De ekstra penge bruges til nye aktiviteter lørdag aften på havneøen og ved Fjordenhus.

I et samarbejde med lokale kulturaktører fyldes øen med aktiviteter for det voksne publikum. Lokale restaurationer dyster i VM i Tartelet. "VM" skal her læses som Vejlemesterskaberne!

Der skal være musik, gadeteater på Fjordenhus, bådture med mere. Beløbet skal derudover dække leje af telte, toiletter, strømudgifter, personale og andre udgifter forbundet med festivalproduktion.

Desuden skal der laves en ny sikkerhedsplan og købes en forsikring, som er et lovpligtigt krav ved arrangementer af denne størrelse samt betales for ekstra sikkerhedsmandskab lørdag.

Annonce

Folk vil gerne være der

- Det var lidt svært i starten, fordi havnen var en stor byggeplads. Men det viser sig, at folk gerne vil være der. Snitfladen mellem vand og by er interessant, siger Dan Arnløv Jørgensen.

- Det er godt, at der sker noget mere på lystbådehavnen. Vi skal ikke begå den fejl at få en arkitekttegnet stenørken. Det vil være godt med musik i området. Og mulighed for at købe kaffe og is, siger Dan Arnløv Jørgensen.

15.000 gæster

Det seneste par år har kulturarrangementet Vild med Vand i Vejle haft mange besøgende. I 2018 blev arrangementet udvidet til at blive afviklet både lørdag og søndag, mod kun søndag tidligere.

Forvaltningen skønner, at 5000 publikummer deltog lørdag, hvor fokus var på musik, mad og designmarked. Søndag deltog omkring 10.000 gæster, hvor fokus primært var på børnefamilieaktiviteter.

Vejle Fjordfestival afvikles i år lørdag-søndag 24.-25. august.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Videoanalyse: VB spillede en god kamp i Brøndby, og det lignede længe point; blev fældet af to sene mål

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejle Boldklub For abonnenter

Læs livebloggen: Sådan forløb VB's kamp mod Brøndby

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Annonce