Annonce
Hedensted

Du kan nu købe en folkeaktie i Byens Hus og støtte projketet, der skal give Løsning et løft

Sådan forestiller arkitekterne sig, at Byens Hus i Løsning kommer til at se ud. Visualiseringen er set fra Vestergade og ind mod Løsning Skole. Illustration: Transform
Nu er det blandt andet muligt at købe folkeaktier for at støtte det ambitiøse projekt om Byens Hus i Løsning. Byen skal samle en million kroner ind.

Løsning: Arbejdet med at få stablet Byens Hus på benene er kommet endnu et skridt nærmere. Nu er det nemlig muligt at købe folkeaktier i projeketet, der skal forvandle Løsnings eksisterende boldhal til et helt nyt samlingssted for byens borgere.

Hvis man vil støtte projektet, kan man blandt andet vælge at købe en folkeaktie til 1000 kroner.

- Indsamlingen får flere ben. Udover folkeaktierne kan man også bare byde ind med småbeløb eller større beløb som privatperson. Vi er også i dialog med virksomheder, der gerne vil byde ind, siger Ruben Nikolajsen, der er en del af projektgruppen samt bestyrelsesmedlem i Byens Hus.

Annonce

Huset sælger huse

Målet er, at byen på den måde skal samle en million kroner ind. Byrådet sagde nemlig i sin tid ja til at putte 17 millioner kroner i projektet, som på grund af særlige momsregler bliver på 21 millioner kroner, og har derudover også sagt ja til at give et lån på 16 millioner kroner. Men begge dele kræver, at byen selv samler en million kroner ind.

Siden fredag er der blevet solgt cirka 20 folkeaktier.

- Og jeg har faktisk allerede hørt om et par familier, der har hørt om Byens Hus, hvor det har har været en medafgørende faktor for, at de valgte at købe hus i netop Løsning, siger Ruben Nikolajsen, der er optimistisk omkring det samlede mål.Vi er også i dialog med virksomheder, der gerne vil byde ind.

Ruben NikolajsenAnnonce

Det får byen

Byens Hus skal både indeholde en ombygning af den eksisterende boldhal, en multisal, springcenter, mødelokaler, køkken og et såkaldt hjerterum, hvor byen kan mødes.

Det vil kunne bruges af byens foreninger, som eksempelvis Bikub1, dagplejemødre, foreninger, aftenskoler og idrætsformer som gymnastik, badminton og yoga. Men der vil også være plads til mere uformelle aktiviteter.

Udenfor bliver der lavet et aktivitets- og kulturtorv med skaterrampe, parkour, petanque og en løbebane rundt om hele bygningen. Der vil også være plads til fællesspisninger.

Planen er fortsat, at det nye hus vil stå klar i 2023 eller 2024.

Byens Hus

Sådan ser budgettet for Byens Hus ud:

Nye bygningsdele: Multisal, udvidelse af sportshal, køkken, omklædning osv.: 22 millioner kr.

Renovering af eksisterende sportshal: 6,2 millioner kr.

Landskaber udenom huset; 5,3 millioner kr.

Fast inventar: 800.000 kr.

Øvrige omkostninger: 11,7 millioner kr.

Projektet i alt: 46,5 millioner kr. eksklusiv moms. 58,1 millioner inklusiv moms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce