Annonce
Vejle

Du kan sætte bilen her: Parkeringshungrende midtby-beboere får nyt tilbud

Det er beboerne i det grønne område af midtbyen, der får mulighed for at købe et årskort til parkeringshusene Trondúr og Albert til rabatpris. Kort: Vejle Kommune
Kommunen vil sælge beboerlicens til parkeringshusene Trondur og Albert som alternativ til kantstensparkering.

Vejle: "For 3000 kroner om året kan du parkere i et af vores parkeringshuse."

Sådan lyder et nyt tilbud til vejlensere, der bor i en del af det indre Vejle.

Teknisk udvalg besluttede tirsdag at åbne de to parkeringshuse Albert og Trondúr for beboere i området. Tilsammen er der 604 pladser i de to huse.

Med tilbuddet vil man forsøge at løse problemet for midtby-borgere, der har svært ved at finde en parkeringsplads. Antallet af boliger i midtbyen stiger, og det betyder naturligvis, at der er større pres på parkeringspladserne.

I dag er beboerne i det centrale Vejle ofte henvist til gader og stræder med en såkaldt beboerlicens, der giver ret til ubegrænset parkering i et særligt område - men der er ingen faste reserverede pladser:

- Det betyder, at folk ofte skal køre en del rundt, når de skal finde en plads. Det behøver de ikke, hvis de vælger parkeringshusløsningen, siger udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Serviceniveauet for almindelige parkanter i p-husene vurderes ikke påvirket, idet der er en restkapacitet, og det typisk er uden for normal arbejdstid og i weekenderne, at behovet for beboerparkering er mest efterspurgt

Forvaltningen i indstillingen til politikerne

Fandt kompromispris

Forvaltningen foreslog en pris på 2000 kroner om året som et kompromis mellem den "almindelige" beboerlicens, der koster 480 kroner per år og så prisen på et "almindeligt" årskort til de to parkeringshuse. I dag løber det op i 4200 kroner om året.

- Men vi mente, at der var for stor forskel på den pris, vi tager i dag, og så den pris forvaltningen foreslog. Derfor blev det et kompromis på de 3000. Jeg ved godt, at det er en del mere, end kantstensparkering koster, men det er et andet tilbud, siger udvalgsformanden.

Det er ikke alle midtbyens beboere, der får muligheden for at købe det nye parkeringskort. Byen er delt ind i en række parkeringszoner, og i den anledning har forvaltningen tegnet streger til en ny: Zone 3.

Som kortet viser, er det en zone, der strækker sig omkring de to p-huse på henholdsvis Volmers Plads og Ved Anlæget. Den sydlige grænse er Sønderåen og den nordlige Tønnesgade, mens henholdsvis jernbanen og Enghavevej/Vedelsgade afgrænser zonen mod øst og vest.

Forventer salg af 20 ekstra pladser

Hvis det viser sig, at der er yderligere kapacitet i de to huse, anbefaler forvaltningen, at ordningen kan udvides til også at gælde beboere i midtbyens øvrige parkeringszoner.

Men vil muligheden for at købe årskort så fylde parkeringshusene, så der ikke er plads til andre bilister?

Ikke efter forvaltningens vurdering. I dag er der solgt 20 årskort til de to p-huse, og forventningen er, at den nye ordning højst vil fordoble det antal. Og pladserne vil typisk være optaget i de timer, hvor der alligevel ikke voldsomt brug for dem - om aftenen og i weekenderne.

Det er efterhånden seks år, siden kommunen indviede de 335 pladser i P-hus Albert på Ved Anlæget. I Trondúr på Volmers Plads er der 269 pladser at vælge imellem. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce