Annonce
Give

Du må godt sove i min baghave

Røgen fra hyggebålet i baghaven stiger roligt til vejrs, mens Kim Strøiet og Kristian og Rikke Juul udveksler erfaringer om deres debut med konceptet "brug min baghave". Foto: Børge Larsen
Rikke og Kristian Juul stiller gerne græsplæne til rådighed for pilgrimsvandrere og andre turister langs Hærvejen. Idéen kaldes "Gæstfrihed - uden forpligtelse".
Annonce

Kollemorten: Der er plads nok på Vestervangsvej 2 mellem Kollemorten og Vonge.

På en sidevej til Grødevej, hvor de færreste danskere nogensinde kommer til at sætte deres ben, har Rikke og Kristian for nogle år siden købt et nedlagt landbrug, som de siden har knoklet med at sætte i stand. Ejendommen er fra 1874 og de færreste på egnen kender adressen.

Til gengæld kender de ejendommen som "Kristian Knaldepisks gård". Ikke fordi han var "Vor Herres Knaldepisk" som Wilhelm Beck, ildsjælen fra Indre Mission, men fordi han var mælkekusken, der bragte mælken fra egnens ejendomme til mejeriet i Kollemorten.

Den slags navne har det med at blive hængende. Og de fortæller langt mere om en egn end et vejnavn og et nummer.

Men kom Kristian Knaldepisk forbi i dag, ville han næppe kunne kende sin tidligere ejendom. Baghaven ville han måske nikke genkendende til, men nok ikke til, at det bliver brugt som overnatningssted for mennesker, der færdes langs Hærvejen.

- Men det har vi absolut ingen problemer med. Vi synes, det er en rigtig god idé, og da jeg hørte om den i radioen var sikker på, at det var noget for os, siger Rikke Juul.

Så efter en kort rådslagning i hjemmet, meldte de sig til på hjemmesiden www.brugminbaghave.dk. Det er side, der lige som resten af konceptet drives på frivillig basis.

- Ja, der er ikke nogen forretning blandet ind i det. Vi gør det, fordi vi har pladsen, tiden og lysten til det, siger Rikke Juul.

De er hjemme og byder både Kim Strøiet og VAF på en kop kaffe klokken otte mandag, hvor Kim Strøiet egentlig skal til at pakke sin cykel til sin videre færd. Men konceptet er sådan skruet sammen, at det godt kan køre uden værterne er hjemme.

For i sin grundsubstans i "brugminbaghave" er det blot et græsareal, der stilles til rådighed for de overnattende. Som der står som orientering til gæsterne på hjemmesiden bag konceptet: "Det eneste man som gæst, kan forvente er et stykke græs. Resten er bonus".

Er Rikke og Kristian Juul hjemme er der bonus i form af en kop kaffe, mulighed for et bad og lidt selskab, hvis også gæsten ønsker det.

- Vi synes også, det er berigende at få mulighed for at møde mennesker under uformelle former, siger Kristian Juul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce