Annonce
KOMMUNALVALG

Du milde kineser: Overraskende meningsmåling kommer bag på byrådspartierne

På baggrund af meningsmålingen har vi talt med alle spidskandidater fra de byrådspartier, der står til at få en plads i Vejle Byråd. Øverst fra venstre: Martin Sikær (S), Dan Arnløv (K), Lone Myrhøj (SF), Kenneth Fredslund Petersen (DF). Nederst fra venstre: Lance Luscombe (R), Jens Ejner Christensen (V), Sten Byriel (LA), Rune Bønnelykke (NB). Collage: Anders Kynde
Flere spidskandidater er overraskede over resultatet af den meningsmåling, som Vejle Amts Folkeblad har offentliggjort onsdag morgen.

Vejle: En meningsmåling er en meningsmåling. Den er forbundet med visse usikkerheder og skal derfor opfattes med et vis forbehold.

Alligevel kan den seneste målingsmåling, som Vejle Amts Folkeblad har fået foretaget af Jysk Analyse, give et fingerpeg om, hvem der løber med flest mandater til kommunalvalget 16. november.


AnnonceModsat valget i 2017 og avisens måling fra januar 2021 står Socialdemokratiet til at gå tilbage, mens Venstre går frem.

Markante ændringer er også på vej hos Dansk Folkeparti, der ser ud til at miste to mandater til Nye Borgerlige. Derudover kan Radikale Venstre ende med at nuppe et ekstra mandat, mens SF umiddelbart ikke ser ud til at gentage supervalget fra 2017.

Meningsmålingens udfald har overrasket flere af de partier, vi har talt med. Vi har talt med det partier, der står til at blive valgt - og de præsenteres i rækkefølge efter det forventede mandatantal.

V Venstre

Jens Ejner Christensen (V) er borgmester og spidskandidat for sit parti. Arkivfoto: Mette Mørk

12 mandater - Jens Ejner Christensen (V):

- Du milde kineser - jeg havde ellers øvet mig i at sige, at jeg ikke tror på meningsmålinger. Resultatet er jeg naturligvis glad for, men det er kun en måling. Den store eksamen er først på tirsdag. På forhånd har jeg naturligvis tænkt over, hvor meget vi ville blive påvirket af, at Venstre ikke ligger højt på landsplan. Ifølge målingen ser det ikke ud til, at vi er ramt, men resultatet ændrer ikke på vores strategi. vi kæmper videre indtil valgstederne lukker på valgdagen.

A Socialdemokratiet

Martin Sikær er spidskandidat for Socialdemokratiet i Vejle Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk

9 mandater - Martin Sikær (S):

- Det er en overraskende meningsmåling, må jeg indrømme. Den afspejler ikke den stemning, vi har mærket i valgkampen, men den vidner også om, at det kan være svært at slå hul på en borgmester, når vi stadig insisterer på at bevare ordentligheden. Men vi er fortrøstningsfulde og kæmper videre med vores kandidathold, som - jeg vil mene - er det stærkeste hold blandt alle partier. Meningsmålingen er en af de bump på vejen, vi vil opleve i en valgkamp, men jeg lægger også mærke til, at der stadig er mange tvivlere. Jeg vil hellere, at vi overhaler Venstre i det endelige resultatet, end at vi står med halvvejsføringen.

F Socialistisk Folkeparti

Lone Myrhøj - spids- og borgmesterkandidat for SF. Privatfoto

2 mandater - Lone Myrhøj (SF):

- Den måling tror jeg ikke på. Jeg kan ikke forstå, hvis det skal gå Venstre så godt. Jeg har været til mange debatter med borgmesteren, og jeg oplever ikke, at Venstre mener noget. Det vil være mærkeligt, hvis vælgerne belønner det. Når det gælder vores eget resultat, tror jeg på, at vi kan bevare tre mandater. Ude i virkeligheden oplever jeg, at vi bliver modtaget bedre end ved valget i 2017, og vi fortsætter arbejdet med 130 i timen frem mod valget.

B - Radikale Venstre

Lance Luscombe er spidskandidat for Radikale Venstre til kommunalvalget i Vejle Kommune. PR-foto

2 mandater - Lance Luscombe (R):

- Det er opløftende, men jeg er ikke så overrasket igen. Jeg har hele givet udtryk for, at det ikke er usandsynligt med to mandater, da jeg fornemmer på vælgermøderne, at vores mærkesager om flere voksne i skoler og daginstitutioner rammer ned i et udtalt behov. Med to mandater kan vi komme til at stå i en nøgleposition i forhandlingerne, og det, der står øverst på vores dagsorden, er bedre normeringer.

C Det Konservative Folkeparti

Dan Arnløv Jørgensen - spids- og borgmesterkandidat for konservative. Arkivfoto: Leif Baun

2 mandater - Dan Arnløv (K):

- Jeg hæfter mig ved, at vi er gået frem procentvist, selvom det er mindre end ventet. Men der er en hel uge endnu at kæmpe videre i. Vi bliver godt modtaget ved valgmøderne, og vi ændrer ikke strategi. Jeg ved ikke, om du har ret i, at vi bliver straffet for at have været for tæt på Socialdemokratiet,  men jeg er ikke i tvivl om, at vi er borgerlige og har ført borgerlig politik. Og alt andet lige er det her jo kun en måling.

D Nye Borgerlige

Nye Borgerliges spidskandidat er Rune Bønnelykke. Arkivfoto: Mette Mørk

2 mandater - Rune Bønnelykke (NB):

- Vi havde en forhåbning om et mandat. Det var vores primære mål, så to mandater vil bare være en glædelig overraskelse. Det betyder også, at vi får noget at leve op til. Men vi følger stadig den samme plan for valgkampen. Vi kører ind til det sidste og vil komme ud at tale med folk i alle kroge af Vejle Kommune.

O Dansk Folkeparti

Kenneth Fredslund Petersen står i spidsen for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Mette Mørk

1 mandat - Kenneth Fredslund Petersen (DF):

- Vi vil selvfølgelig gerne beholde alle vores tre mandater, men vi er godt klar over, at vi skal være ualmindelig heldige, hvis det skal lade sig gøre. Jeg er dog overrasket over, at vi ifølge meningsmålingen kun får et enkelt mandat. Vi må bare fortsætte med at kæmpe, hvad vi kan, men vi kommer ikke til at love guld og grønne skove for at få flere vælgere, da vi gerne vil bevare ordentligheden.

I Liberal Alliance

Sten Byriel, spidskandidat for Liberal Alliance.  Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

1 mandat - Sten Byriel (LA):

- Det var et dejligt resultat at vågne op til. Selvom det kun er en meningsmåling, er det jo altid et skulderklap i forhold til det arbejde, vi gør. Afgørelsen falder først, når folk står i stemmeboksen, men det ser ud til, at vælgerne holder fast i et liberalt parti, hvor der både er en repræsentation i regionsrådet og på landsplan. For selvfølgelig kunne man være nervøs for den splittelse, vi har oplevet, da fem meldte sig ud og etablerede deres egen borgerliste.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce