Annonce
Kultur

Du samler skrald: Haraldskær giver kaffen

Direktør Kari Brandsgård kalder det en weekend i klodens tegn, når Haraldskær Sinatur Hotel & Konference lørdag aften slukker alt elektrisk lys en time som led i "Earth Hour" og søndag er med i den landsdækkende affaldsindsamling. Arkivfoto: Torben Hansen
Haraldskær Sinatur & Konference Hotel er med, når frivillige søndag samler affald i naturen. Og lørdag aften slukkes lysene i en time.

Vejle: Man skal gøre det nemt at være god. Sådan lyder et godt, gammelt råd indenfor naturbeskyttelse. Det råd har direktør Kari Brandsgård på Haraldskær Sinatur & Konference Hotel taget til sig.

Så når der søndag mellem klokken 9 og 15 er affaldsindsamling i naturen, er hun klar med gratis kaffe, kage og varm kakao i restauranten på Haraldskær fra klokken 12 til 14. Så får de frivillige noget ud af deres indsats - ud over følelsen af at have gjort noget for natur og miljø.

Man får udleveret en affaldssæk i receptionen på hotellet, og når man har været rundt og samle, hvad andre tankeløst har smidt i naturen, afleverer man den og går derpå ind til sin velfortjente kaffekop.

Kari Brandsgård kalder det "en weekend i klodens tegn". Fordi Haraldskær og de øvrige fem hoteller i Sinaturkæden også er med lørdag aften, når lysene slukkes i en time fra klokken 20.30. Det sker i WWF Verdensnaturfondens event "Earth Hour".

I den time vil hotellerne henligge i stearinlysenes skær. WWFs ultimative mål er, at hele jordkloden henligger i uelektrisk mørke for at sætte fokus på planetens udfordringer.

- Denne weekend viser egentlig meget godt, at naturen og klimaet står over for globale såvel som lokale udfordringer, der skal tackles på forskellig vis. På verdensplan skal vi med handlinger såvel som ord og symboler stå sammen om planeten, og her i vores egen lille andedam kan vi i højere grad lade vores handlinger tale, siger Kari Brandsgård, der er direktør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Sidste år deltog 200.000 danskere i affaldsindsamlingen, og der blev indsamlet 17 ton affald i naturen, herunder 102.000 øl- og sodavandsdåser.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce