Annonce
Kultur

Du samler skrald: Haraldskær giver kaffen

Direktør Kari Brandsgård kalder det en weekend i klodens tegn, når Haraldskær Sinatur Hotel & Konference lørdag aften slukker alt elektrisk lys en time som led i "Earth Hour" og søndag er med i den landsdækkende affaldsindsamling. Arkivfoto: Torben Hansen
Haraldskær Sinatur & Konference Hotel er med, når frivillige søndag samler affald i naturen. Og lørdag aften slukkes lysene i en time.
Annonce

Vejle: Man skal gøre det nemt at være god. Sådan lyder et godt, gammelt råd indenfor naturbeskyttelse. Det råd har direktør Kari Brandsgård på Haraldskær Sinatur & Konference Hotel taget til sig.

Så når der søndag mellem klokken 9 og 15 er affaldsindsamling i naturen, er hun klar med gratis kaffe, kage og varm kakao i restauranten på Haraldskær fra klokken 12 til 14. Så får de frivillige noget ud af deres indsats - ud over følelsen af at have gjort noget for natur og miljø.

Man får udleveret en affaldssæk i receptionen på hotellet, og når man har været rundt og samle, hvad andre tankeløst har smidt i naturen, afleverer man den og går derpå ind til sin velfortjente kaffekop.

Kari Brandsgård kalder det "en weekend i klodens tegn". Fordi Haraldskær og de øvrige fem hoteller i Sinaturkæden også er med lørdag aften, når lysene slukkes i en time fra klokken 20.30. Det sker i WWF Verdensnaturfondens event "Earth Hour".

I den time vil hotellerne henligge i stearinlysenes skær. WWFs ultimative mål er, at hele jordkloden henligger i uelektrisk mørke for at sætte fokus på planetens udfordringer.

- Denne weekend viser egentlig meget godt, at naturen og klimaet står over for globale såvel som lokale udfordringer, der skal tackles på forskellig vis. På verdensplan skal vi med handlinger såvel som ord og symboler stå sammen om planeten, og her i vores egen lille andedam kan vi i højere grad lade vores handlinger tale, siger Kari Brandsgård, der er direktør på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Sidste år deltog 200.000 danskere i affaldsindsamlingen, og der blev indsamlet 17 ton affald i naturen, herunder 102.000 øl- og sodavandsdåser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce