Annoncørbetalt indhold

Due Diligence, og hvorfor er det nu så vigtigt?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er rigtig mange informationer omkring hvordan du får sikrer dig et vellykket salg af din virksomhed. Det kan desuden være svært, at danne sig et fuld overblik over hvad der sikrer dig den bedste handel. Due Diligence er en fast del i processen når der gælder virksomhedsoverdragelse, og det kan være en rigtig god fordel at erhverve sig med en specialist inden for dette område. En der kan rådgive dig og hjælpe din virksomhed gennem et Due Diligence forløb.


Annonce

Hvad betyder Due Diligence?

Due Diligence sammenfatter de undersøgelser en potentiel køber af en virksomhed foretager sig forud en kommende handel. Det stammer fra det amerikanske kapitalmarkedsret, og begrebet er anerkendt internationalt. Disse undersøgelser af en virksomhed anses for nødvendige for den potentielle køber for at kunne træffe en beslutning på et grundlag der er oplyst på bedst mulige måde. Køberen af virksomheden bør altid gennemgå en Due Diligence undersøgelse for at få bedst mulige indblik i virksomhedens forhold inden den endelige overdragelse finder sted. Der findes flere måder hvorpå dette kan foregå, da der findes flere metoder til dette. Der kan både udføres en juridisk due diligence-undersøgelse, en undersøgelse af det finansielle aspekt eller noget tredje såsom en undersøgelse af de kommercielle forhold i virksomheden.


Hvorfor er Due Diligence en god idé?

Som potentiel køber af en virksomhed der det altid en meget god idé at undersøge hvad man egentlig er i gang med at erhverve sig selv. Det vil desuden også have en påvirkning i hvilken købesum du som køber er villig til at betale. Derudover vil du også blive introduceret for hvilke risici og andre forhold du skal være særligt opmærksom på. På denne måde kan du også undgå ubehagelige overraskelser efter dit køb. Det er desuden også en god sikkerhed for både sælger og køber at alt er tjekket igennem inden en eventuel handel lykkedes. I salget af en virksomhed vil en eventuel køber som regel have rigtig mange spørgsmål, og dette kan være meget krævende for sælgeren at hele tiden skulle forholde sig til. Gennem en grundig undersøgelse vil disse spørgsmål blive afklaret.


Gode råd under et Due Diligence-forløb

Det er vigtigt at få den potentielle køber til at skrive under på en fortrolighedserklæring, så informationerne ikke gives videre til en tredje person. Det kan være en lang og krævende proces at sælge sin virksomhed, da køber som regel vil have mange kritiske spørgsmål. Sørg for ikke at blive frustreret over dette, da det kan ødelægge mulighederne for en potentiel god handel for dig.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.