Annonce
Vejle

Duo udgiver plade med digte og drejelire

Nicolas Koch-Simms med sit instrument, den middelalderlige drejelire. Han er den eneste musiker i Danmark, der har taget en konservatorieuddannelse i instrumentet. Foto: Stillwords

Musikeren Nicolas Koch-Simms er som den eneste i Danmark konservatorieuddannet på drejeliren. 18. august optræder han sammen med digteren Nikolaj Johansen ved et pop up-arrangement på Rådhustorvet i Vejle.

Vejle: Som den eneste i Danmark er musikeren Nicolas Koch-Simms konservatorieuddannet på drejeliren, der er et mekanisk strengeinstrument med rødder tilbage i middelalderen. Han lærte drejeliren at kende ved det, han selv betegner som et meningsfyldt tilfælde.

- På en måde kom den til mig, jeg måtte bare prøve den, fortæller Nicolas Koch-Simms.

Fredag 18. august kan man høre den 33-årige musiker spille på drejeliren ved et pop up-arrangement på Rådhustorvet. Her optræder Nicolas Koch-Simms sammen med digteren og forfatteren Nikolaj Johansen som duoen Virga, hvor de forener deres respektive genrer.

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med bogcaféen BYENS i Rådhuspassagen for at promovere Virgas debut-EP "Ildfluer" og sætte fokus på caféen, der er en blanding af forlag, butik og kaffebar.

For mig er det vigtigt at kunne være med til at skabe den by, jeg gerne selv vil bo i, og det synes jeg, der er plads til her i Vejle.

Nicolas Koch-Simms, musiker.

Fakta om Virga

Virga er en dansksproget musiker- og forfatterduo, som opstod i 2014 i hælene på et kryds-kulturelt møde i Odense. Duoen består af musikeren Nicholas Koch-Simms og digteren og forfatteren Nikolaj Johansen. 21. august udgiver Virga debut-albummet "Ildfluer" i forbindelse med Spoken Word Festivalen i Odense. Se mere på www.virga.dk.

Virga består af musikeren Nicolas Koch-Simms og digteren og forfatteren Nikolaj Johansen. Fredag 18. august står duoen for en pop-up koncert på Rådhustorvet i Vejle fra klokken 14 til 16. Foto: Stillwords

Universelle og private følelser

"Ildfluer" består af en række digte i spoken word-form, der blev kendt via digteren Dan Turéll, der satte musik til sine tekster.

- Med blandingen af ord og musik udforsker vi det skrøbelige og sårbare i livet. "Ildfluer" handler om at føle sig forladt i livet, og om på samme tid at kæmpe mod og acceptere alt det svære: Kærlig, tab og begær. Følelser, som på samme tid er universelle og private, fortæller Nicolas Koch-Simms.

Det er et år siden, han flyttede til Vejle sammen med sin kæreste, Maren, der arbejder som projektleder og fundraiser i Vejle Kommune på integrations og læringsområdet.

Parret bor i hjertet af Vejle i en lejlighed med udsigt til Kirketorvet og byens ældste hus, Sct. Nicolai Kirke.

Nicolai Koch-Simms er født i Vordingborg, og musikken har været en del af hans opvækst i hjemme, på Steinerskolen og i musikskolen. Han er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og har som den eneste i Danmark en kandidat på drejelire.

Annonce

Sanseligt lydunivers

- I Virga spiller jeg på en elektrisk udgave af drejeliren for at skabe et sanseligt lydunivers, hvor melankolske, snerrende og harmoniske lyde underbygger og går i dialog med teksterne. Mange vil måske kende genren fra kunstnere som Jørgen Leth, Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter. Vores duo, Virga, et nyt og alternativt skud på stammen, fortæller Nicolas Koch-Simms.

Han synes, det har været en god udfordring at flytte til Vejle og begynde et nyt liv.

- Vejle er en spændende by med mange inspirerende iværksættermiljøer. For mig er det vigtigt at kunne være med til at skabe den by, jeg gerne selv vil bo i, og det synes jeg, der er plads til her i Vejle, siger han.

Annonce

Gensidig genklang

Nicolas Koch-Simms og Nikolaj Johansen mødtes i 2014 i forbindelse med et krydskulturelt møde, hvor deres samarbejde om musik og ord vakte gensidig genklang. Siden har de arbejdet sammen.

Nikolaj Johansen er uddannet i litteraturvidenskab og er en ledende skikkelse i det fynske spoken word-miljø. Duoens debut-maxisingle lanceres 21. august som en del af Spoken Word Festivalen i Odense.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce