Annonce
Vejle

Dyre skeletter og mange stiprojekter dukker op af jorden: Det rykker i tegnebogen

Da entreprenøren begyndte at grave i jorden ved Vejle Rådhus, dukkede der hurtigt skeletter op - blandt andet denne underkæbe fra en af byens tidligere beboere. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Teknisk udvalg har fået en orientering om den seneste udvikling på Rådhustorvet og om projekter i Vejle og omegn generelt.

Vejle: Teknisk udvalg skal have en større tegnebog frem end forventet, når det gælder Rådhustorvet.

Det er undergrunden, der har snydt forudsigelserne. Der er flere skeletter og mere interessant murværk under overfladen end ventet.

Nyheden om de ekstra udgifter var bare en af flere opdateringer udvalgets syv medlemmer modtog på det seneste møde. Her fik de præsenteret status på en række projekter, der er sat i gang i forbindelse med den mobilitetsplan, byrådet vedtog for et år siden.

1. 1,4 millioner kroner til arkæologi

Rester af mennesker er ikke det eneste, udgravningerne har afsløret. Der er også fundet overraskende fundamenter af bygninger, som ingen vidste var skjult i undergrunden. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Nationalmuseet bestiller - men betaler ikke.

Sådan er mellemregningen for den omfattende renovering af Rådhustorvet, der strækker sig frem til årsskiftet.

Det har vist sig, at der er flere interessante ting i undergrunden end ventet, da teknisk udvalg sidste år godkendte projektet. Nationalmuseet har sagt ja til, at deres kolleger fra VejleMuseerne kan gennemføre undersøgelser for sammenlagt 1,4 millioner kroner - men det er Vejle Kommune, der skal betale, og som politikerne fik at vide på udvalgsmødet, risikerer udgiften at blive højere, efterhånden som entreprenøren arbejder sig igennem området.

2. Ny sti langs jernbanen

Den planlagte sti ved jernbanen skal strække sig fra Ørstedsgade til Langelinie. Skitse: Vejle Kommune

Arbejdet med at få anlagt en sti langs jernbanen mellem Ørstedsgade og Langelinie fortsætter. Hvis planen føres fra papiret ud i virkeligheden, får vejlenserne mulighed for at gå på den sydøstlige side af banen fra tunnellen under banen i Ørstedsgade og til fodgængertunnellen under skinnerne fra Langelinie til Skyttehusgade.

I øjeblikket drøfter Vejle Kommune muligheden for at få købe den nødvendige jord til at anlægge stien.

3. Nyt kryds på Langelinie

Krydset og gaderne ved Vejle Midtbyskole - tidligere Langelinies Skole - skal ændres for 3,9 millioner kroner, så krydset bliver mere trafiksikkert. Der anlægges blandt andet ekstra cykelsti, parkeringslommer og ekstra svingbaner. Kort: Vejle Kommune

I samme område skal krydset mellem Langelinie og Strandgade gøres mere trafiksikkert, så det kan klare mere trafik. Krydset er en del af den såkaldte parkeringsring - en indre ringvej i Vejle , der fuldt udbygget ved hjælp af elektroniske skilte skal lede trafikken rundt om centrum og til byens forskellige parkeringspladser og p-huse.

Et andet knudepunkt - krydset mellem Langelinie og Havnegade - er for nylig lagt om.

4. Sti i Bredballe

Det planlagte stiforløb uden om Vejle strækker sig i en bue helt fra midtbyen ud til Hornstrup og tilbage mod fjorden ved Tirsbæk Strand. Kort: Vejle Kommune

Kommunens naturafdeling arbejder med at skabe et sammenhængende stiforløb fra midtbyen over Store Grundet, Hornstrup, Lysholt, Bredalkær Skov, Tirsbæk Bakker og til Tirsbæk Strand.

En del af stiforløbet udgøres af nuværende stier, så projektet hander om at forbinde de forskellige strækninger.

Helt aktuelt gælder det en strækning i Bredballe på nordsiden af Tirsbækvej til tunnellen under jernbanen ved Tirsbæk Gods.

5. Bygning på pendlerplads

Sådan ser fremtidsplanerne for pendlerpladsen ved Grønlandsvej ud. Det store gule område markerer en ny bygning på pladsen. Illustration: Vejle Kommune

Måske kommer der en bygning på den populære pendlerplads for enden af Grønlandsvej, hvor der også er planer om at sende bybussen ud i stedet for at stoppe ved den nuværende vendeplads lidt længere inde ad Grønlandsvej.

Forvaltningen arbejder med det, der i planlægningen kaldes en "knudepunktsbygning", hvor der blandt andet skal være mulighed for at parkere cyklen og opholde sig i ventetiden.

På mødet i udvalget fik politikerne præsenteret en række skitser til en sådan bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Vejle

Syv ansatte venter stadig på svar efter udbrud: En beboer mere på plejehjem er smittet med coronavirus

Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

Annonce