Annonce
Erhverv

Dyreklinik måtte dreje nøglen om og er under konkursbehandling

Klovborg Dyreklinik på Skadevej i Klovborg er lukket og er nu under konkursbehandling. Foto: Peter Hald
Dyreklinikken i Klovborg måtte give op efter en vanskelig tid. Klinikken er nu taget under konkursbehandling.

Klovborg: I næsten 50 år har der været en dyrlægeklinik i Klovborg, men nu er det slut. For nylig gik Klovborg Dyreklinik I/S på Skadevej 6 i Klovborg konkurs, og klinikken er derfor nu lukket.

- Klinikken har simpelthen ikke været i stand til at lave en rentabel drift i nogle år, og det har betydet, at man er kommet under et økonomisk pres, der har gjort, at man ikke kunne fortsætte driften, fortæller advokat Mads Danielsen, der er kurator for boet.

- Jeg har indtryk af, at det er et strukturelt problem i branchen, at de mindre dyreklinikker udenfor de større byer har det hårdt, tilføjer han.

Annonce

Der er tale om en egen-konkursbehandling - det vil sige, at det er klinikken selv, der har anmodet om at blive taget under konkursbehandling.

Nu sker der det, at klinikkens aktiver skal realiseres. Det vil blandt andet sige, at dyreklinikkens bygninger på Skadevej 6 vil blive sat til salg.

- Det sætter vi i værk i begyndelsen af 2022, hvor vi vil forsøge at afhænde bygningerne, fortæller Mads Danielsen.

Dyreklinikken nåede den 24. december selv at oplyse om konkursen. Således stod der følgende på klinikkens Facebook-side: "Kære alle med tilknytning til vores klinik. Klinikken er erklæret konkurs d. 21. december 2021. Tusind tak for at I lod os tilse jeres dyr. Rigtig Glædelig Jul og Godt Nytår".

Meddelelsen resulterede i hele 148 kommentarer fra kunder og borgere i Klovborg og omegn. "Det bliver svært at finde en dyrlæge hvor der er den samme empati for dyr og mennesker", lød en af de mange kommentarer.

Begyndte i 1972

Klovborg Dyreklinik havde fire medarbejdere plus de to indehavere - dyrlæge Palle Bech og hans datter Helene Bech, der også er uddannet dyrlæge.

Den i dag 79-årige Palle Bech begyndte som dyrlæge i Klovborg helt tilbage i 1972, og i 2014 blev hans datter Helene medejer af klinikken.

I midten af 1980’erne specialiserede Palle Bech sig i kvægsygdomme, men i takt med at kvægbrugene blev færre, kom der flere kæledyr, smådyr og heste til klinikken.

Klovborg Dyreklinik havde kunder fra et meget stort opland, og i 2000 flyttede klinikken til sin nuværende adresse på Skadevej og gennemgik en større renovering i løbet af 2001.

Klinikken blev drevet som et interessentskab, og for at det kan tages under opløsning, er det nødvendigt at tage de to interessenter  - det vil sige ejerne Palle Bech og Helene Bech - under konkursbehandling også. Teknisk set er der derfor tre boer i dette tilfælde, oplyser kurator.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce