Annonce
Alarm 112

Dyrenes Beskyttelse advarer mod falske dyrevenner

Fra Brande Internat kan man med sikkerhed fastslå, at de to kvinder ikke kom fra Dyrenes Beskyttelse. Arkivfoto
Mystisk besøg hos hundeejer er afsløret som et forsøg på svindel.

Brande/Blåhøj: Det er nu fastslået, at to kvinder, der onsdag 5. januar under et besøg på Stakrogevej vest for Blåhøj udgav sig for at være fra Dyrenes Beskyttelse, ikke havde rent mel i posen.

Dyrenes Beskyttelse afviser nemlig kategorisk, at de to kvinder skulle have nogen som helst forbindelse til organisationen.

Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse på Mosegaardens Hunde og Kattepension kan med sikkerhed fastslå, at de to mystiske kvinder ingen forbindelse har til Dyrenes Beskyttelse, og at kvinderne ikke var udsendt fra Brande Internat:

Annonce

- Vi har ingen idé om, hvem de to kvinder var. Hvis de havde været fra os, ville de have haft id på sig og tøj med logo fra Dyrenes Beskyttelse. Når vi tager på besøg, har vi altid id med og tøj med logo på, så vores folk er lette at genkende, siger Mette Holm Moesgaard fra Brande Internat.

Ingen identifikation

Kvinderne fra episoden i onsdags var dukket op hos en 29-årig kvinde på Stakrogevej ved Blåhøj. De to kvinder påstod, at de var kommet for at tilse nogle hunde, der skulle befinde sig i et bur, men selvom den 29-årige kvinde har to hunde, var ingen af hundene i bur eller led overlast i øvrigt. Hun bad derfor de to besøgende om at fremvise identifikation, hvilket de ikke var i stand til. Derefter kørte de to kvinder væk fra adressen.

Kvinderne beskrives som værende i alderen 30-40 år og danske af udseende. Begge havde håret sat op i hestehaler. De var kørende i en ældre, grålig bil, formentlig en stationcar.

Det vides ikke, hvad formålet med besøget var, men ifølge politiassistent Bent Smedegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi kan det ikke udelukkes, at der var tale om et forsøg på tricktyveri. Politiet opfordrer derfor andre, der bliver udsat for noget lignende, om at forlange fremvisning af id.

Annonce

Ikke første gang

Fra Dyrenes Beskyttelses hovedafdeling i København er meldingen også helt klar: De to kvinder var ikke udsendt fra Dyrenes Beskyttelse:

- Vi har undersøgt sagen, og de to kvinder kom ikke fra os, det er helt sikkert. Vores folk viser altid id. Kvinden fra Blåhøj gjorde det helt rigtige i at være på vagt og forlange id, og hun kontaktede os bagefter. Der har nemlig været flere lignende sager, hvor folk har udgivet sig for at komme fra Dyrenes Beskyttelse, og der er sandsynligvis tale om forsøg på tricktyveri, siger pressekonsulent Søren Krogsgaard fra Dyrenes Beskyttelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Hverdagshelte får dusør af politiet: Reddede flere menneskeliv

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce