Annonce
Ikast-Brande

Dyrt jubilæumsår for Teaterkompagniet

Teaterkompagniets formand, Jørgen Lauridsen (t.h.), spillede vanen tro en af hovedrollerne i jubilæumsforestillingen ”My Fair Lady” som den lettere fordrukne Alfred Doolittle. Arkivfoto: Morten Dickmann
Samlet set resulterede 25 års jubilæumsåret i et underskud på 42.000 kroner for Teaterforeningen.

Brande: På generalforsamlingen for nylig i Teaterkompagniet kunne formand Jørgen Lauridsen se tilbage på et veloverstået ”sølvbryllupsår”, da Teaterkompagniet i 2018 fejrede sit 25-års jubilæum.

At året havde været travlt, var der for så vidt ikke noget nyt i.

Teaterspirerne lagde ud med at spille ”Pippi”, og helt ekstraordinært blev forestillingen opført en ekstra gang på opfordring fra Foreningen for Canrerramte Børn med støtte fra Lions Brande, kommunen og tre lokale sponsorer. Ganske vist dukkede der kun en tredjedel af de godt 100 tilskuere, ”Spirerne” var blevet stillet i udsigt, op, ”men de 35, der kom, havde alle tiders formiddag, og det var også en god oplevelse for os”, konstaterede formanden.

Alt i alt overværede 420 tilskuere forestillingen. De var med til at sikre et lille overskud på knap 7.600 kr., mens jubilæumsforestillingen ”My Fair Lady” trods over 900 betalende tilskuere resulterede i et underskud på godt 60.000 kr.

- Vi vidste godt fra starten, at det var en satsning, men vi ville ikke fedte os om ved det, når det nu var en jubilæumsforestilling. Vi fortryder ikke, at vi lavede den forestilling, for vi har fået mange positive tilbagemeldinger på, at vores publikum var meget tilfredse, opsummerede Jørgen Lauridsen.

Kirsten Aastrup stod for 11. gang for instruktionen, og det klarede hun som sædvanligt med bravour.

- Hun kan om nogen komme helt ned i detaljerne, så det store billede bliver perfekt, roste formanden.

Annonce

I god gænge trods underskud

Samlet set resulterede jubilæumsåret trods indtægter fra forskellige andre opgaver i et underskud på 42.000 kr., men takket være et tilskud fra Nordea Fonden på 10.000 kr. er der alligevel blevet råd til at indkøbe nyt lysudstyr.

- Som jeg ser det, er Teaterkompagniet i god gænge. Der er en fast og stabil kerne af medlemmer, og der kommer også hele tiden nye til, der har lyst til at lege med os - og det skal de have lov til!

- Teaterspirerne har det på samme måde. Her er en herlig stemning de unge mennesker imellem, og de er rigtig gode ved hinanden; her er vores problem bare, at de bliver ældre og får den ide, at de pludselig vil til at uddanne sig…, lød det videre fra Jørgen Lauridsen, inden han takkede resten af bestyrelsen for et godt og udbytterigt samarbejde.

Bitten Aa. Jakobsen modtog genvalg, mens Jan Jensen ikke genopstillede. I hans sted nyvalgtes Britta Trebbien, Doris Junker blev valgt til 1. suppleant og Kim Eilertsen til 2. suppleant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce