Annonce
Vejle

Dyrt løfte fra udvalgsformand: Han tænder håb i Hornstrup og Børkop

I 2017 tog Venstres byrådsgruppe med borgmester Jens Ejner Christensen (til venstre) og udvalgsformand Christoffer Melson mod en invitation fra Engum Sogns lokalråd. Det blev efter manges mening et dyrt besøg. Efterfølgende er der sendt mange millioner mod de lille lokalområde nord for Vejle. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Christoffer Melson (V) forsvarede et dyrt trafikprojekt ved Engum med, at man skal vælge den rigtige løsning fra starten.

Vejle: "Jeg hørte formanden sige, at vi altid skal vælge de rigtige løsninger fra start. Det bliver dyrt - men det er jeg da glad for."

Sådan lød det onsdag eftermiddag i byrådssalen.

Den socialdemokratiske byrådspolitiker Martin Sikær tog ordet i en debat om et vej- og cykelstiprojekt mellem Tirsbæk Bakker i det yderste Bredballe og Engum. Projektet skal sørge for sikker skolevej fra villakvarteret til Engum Skole. Bredballe-bydelen hører nemlig til skoledistriktet i Engum.

I første omgang skulle der anlægges en forholdsvis simpel to-minus-en-vej. Den nuværende Tornsbjergvej skulle sættes i stand, og cyklister og bilister skulle så dele vejen. Men efter en nærmere vurdering foreslog kommunens vejfolk, at man i stedet anlagde en separat cykelsti med belysning og satte Tornsbjergvej i stand til bilisterne.

Ingen beboere - ingen trafik

Den løsning valgte et borgerligt flertal i sidste ende og fandt pengene i udvalgets 20 millioner kroner store pulje til infrastruktur.

Og i forsvaret af den beslutning svang udvalgsformand Christoffer Melson sig op til at fremhæve, hvor vigtigt det var, at politikerne altid valgte den bedste trafikløsning fra starten. Her henviste han til de problemer, man står med i Børkop, fordi de daværende politikere i sin tid fravalgte en tunnel under den trafikerede Lilholtvej, da man udviklede villakvarteret.

- Og vi skal vælge det rigtige - og i den forbindelse kan man ikke bruge trafikundersøgelser til så meget. Der bor jo ingen mennesker, før vi har udviklet boligkvarteret. Derfor cykler der jo heller ingen skolebørn, konstaterede udvalgsformanden.

Annonce

Invitation fra Hornstrup

Den melding har andre også lyttet til - blandt andet Anders Friis fra lokalrådet i Hornstrup. Her har man en åben invitation til udvalgsformanden:

- Ny boligområder kan tilsyneladende sprænge alle prioriteringslister. Vi vil gerne tilbyde formanden at se nærmere på vores skoleveje, så de kan blive rigtige op til, at de nye boligområder mellem Hornstrup og Store Grundet skal anlægges.

Hornstrup Lokalråd bliver næppe alene om at sende invitationer til udvalgsformanden. Og i byrådssalen bed SFs Morten Kristensen også mærke i det, han opfattede som et helt sikkert løfte til borgerne ved Lilholtvej i Børkop om en sikker trafikløsning.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce