Annonce
Indland

Dyst mod madspild: Hvad gør topchefen og ministeren for at mindske madspild derhjemme?

Til maddysten ankom både fødevareminister Mogens Jensen (S) og Salling Groups administrerende direktør Per Bank. Mogens Jensen var dommer for dysten, mens Per Bank kom for at se dysten udspille sig. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I går blev en ny indsats mod madspild hos unge indledt med en dyst arrangeret af Forbrugerrådet Tænk og organisationen Madkulturen.  Med ved dysten var fødevareminister Mogens Jensen og direktør i Salling Group, Per Bank, som begge gør deres for at mindske madspild derhjemme.
Annonce

Odense: Mandag blev en ny indsats mod madspild indledt - med særlig fokus på unge og deres vaner. Bag tiltaget står organisationen Madkulturen og Forbrugerrådet Tænk, og projektet er støttet af Salling Fondene med 2,2 millioner kroner.

Indsatsen begyndte foran Føtex på Vesterbro i Odense, hvor fire grupper unge mandag skulle dyste om at lave den bedste ret med datovarer, som var ved at nå sidste frist.

Til dysten ankom både administrerende direktør for Salling Group, Per Bank, og fødevareminister Mogens Jensen (S), der også var dommer. Men selvom fokus var på de unge, fik de også spørgsmålet om, hvad de selv gør for at mindske madspild:

- Jeg prøver at holde meget øje med, at jeg ikke har nogle ting i køleskabet, jeg bliver nødt til at smide ud. Jeg sørger for at få tingene brugt, inden de bliver for gamle, fortalte Mogens Jensen.

Selvom Mogens Jensen gør sit for at mindske madspild, må han indrømme, at hans yndlingsret er en klimasynder.

- Min yndlingsret er simpelthen spaghetti med kødsovs, og det har det været, siden jeg var helt lille.

Dog prøver han at klimakompensere ved at bruge flere grøntsager og dermed minimere forbruget af kød.

Da Per Bank fik det samme spørgsmål, måtte han lige tænke sig om.

- Lige nu bruger jeg Skagen Food, som er en abonnementsløsning, vi ejer (Salling Group, red.). Da det kun er mig og min ældste søn, der bor hjemme, fordi min kone sidder i Folketinget, har vi en abonnementsordning, så vi får lige præcis dét, vi har brug for.

Ud over en abonnementsordning har Per Bank også en søn, som altid spiser op.

- Han er meget sulten og dyrker meget sport, så der er ikke rigtig noget madspild der. Køleskabet bliver tømt hele tiden, fortæller han.

Plantebaserede produkter har Per Bank også afprøvet. Faktisk lavede han en ret til sin søn og fortalte først bagefter, at der ikke var kød i. Og her fik han en sjov reaktion.

- De sagde: 'Hmm. Vi syntes godt nok, at det smagte mærkeligt. Men vi troede, at det var, fordi det var dig, der havde lavet det', afslutter han med et grin.


Han er meget sulten og dyrker meget sport, så der er ikke rigtig noget madspild der. Køleskabet bliver tømt hele tiden.

Adm. direktør i Salling Group, Per Bank, om sin søn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce