Annonce
Vejle

Dystopia drager sydpå: Den sorte død indtager Koldinghus

Hege Dalsgaard fra Vejle af én af de mange skuespillere, der slår den uhyggelige stemning an, når publikum bevæger sig indenfor i gården på Koldinghus. Det er første gang, hun er med på Koldinghus, men tredje gang hun vækker gys sammen med Dystopia. Foto: Tina Liv

Igen i år kan horror-fans og gys og gru-trængende sætte kryds i kalenderen og vende snuden sydpå mod Kolding. Koldinghus bliver nemlig hjemsøgt af spøgelser og hærget af en pestepidemi med hjælp fra vejlensiske Dystopia.

Vejle/Kolding: I denne måned sænker mørket sig over Koldinghus. Det ikoniske slot bliver igen i år bliver hjemsøgt og med hjælp fra Dystopia i Vejle bliver forvandlet til Haunted Castle - med inspiration fra Haunted House, mange vil kende fra Vejle.

Denne gang er det spøgelser og pestsyge, man skal tage sig i agt for, hvis man er modig nok til at lægge vejen forbi. Live-teatret er nemlig ikke for sarte sjæle, lyder meldingen fra Hege Dalsgaard fra Vejle, 44 år, der selv skal i kostume og sminke, når Haunted Castle løber af stablen.

- Jeg skal spille en pestramt borger, der går rundt i gården og bliver spyttet på og råbt efter - for jeg har bylder, smitter og ser forfærdelig ud. Allerlavest i historiens fødekæde. Men vi har en vigtig funktion, for vi skal i kontakt med publikum og er dem, der slår tonen an, siger hun.

Det er tredje gang, Hege Dalsgaard er med i en Dystopia-produktion, men første gang, hun optræder på Koldinghus. Hun fremhæver Haunted Castle for den store, autentiske baggrundshistorie, der ligger til grund for det plot, gæsterne kan se frem til at blive en del af.

Selv forventer hun dog også at få et kick ud af det.

- Jo højere folk skriger, og jo mere forskrækkede de bliver, jo mere kan man gå ind i sin karakter og virkelig sælge den. Det er virkelig fedt, og man kan blive helt høj af det, siger horror-skuespilleren fra Vejle.

Haunted Castle er gået i gang - og det spøger frem til og med 16. februar.

https://www.koldinghus.dk/kalender-2019/haunted-castle-2019.aspx

Jo højere folk skriger, og jo mere forskrækkede de bliver, jo mere kan man gå ind i sin karakter og virkelig sælge den. Det er virkelig fedt, og man kan blive helt høj af det.

Hege Dalsgaard, skuespiller, Haunted Castle
Makeup-artisterne har travlt med at lægge brune pletter i februar, for i år er baggrundshistorien den, at Koldinghus er ramt af en pestepidemi. Foto: Tina Liv
Sådan så "Haunted Castle"-fortolkningen af Dronning Dorothea ud i 2018. Live-teatret tager igen i år afsæt i faktiske, historiske figurer. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce