Annonce
Kultur

Dystopia klar til liveshow: Målet er at skabe rædsel i Danmark

Sådan så det ud, da Dystopia skræmte til audition i underholdningsprogrammet "Danmark har talent". Pressefoto: Per Arnesen
Lørdag 9. november deltager horror-gruppen Dystopia i tv-showet "Danmark har talent". Deltagelsen kan forhåbentlig være med til at sprede interessen for rædselsgenren, lyder det fra en af personerne bag Dystopia.

Vejle: Egentlig er det svært at sætte geografi på gyser-fællesskabet Dystopia, som samler folk fra hele landet. Men den fælles lokation og mødestedet har været fast i Vejle, hvor det begyndte i 2014, da en flok horror-entusiaster lavede den første skræmmende begivenhed i Spinderihallerne.

Sidenhen - i 2016 - er gyserentusiasterne rykket til Mørkedalsvej 28, og sammenlagt har de nu skræmt over 40.000 mennesker ved forskellige begivenheder.

Det tal må dog formodes at være markant højere, efter at gruppen tilbage i september var på tv-skærmen i forbindelse med deres audition i underholdningsprogrammet "Danmark har talent" på TV2.

Med skærmteksten "de følgende minutter er uegnede for mindre børn" var seerne ganske vist oplyst om, at noget gyseligt ventede, men det gjaldt ikke dommerne og tilskuere, som fik sig en overraskelse, da der væltede tarme ud af maven på en af de optrædende, hvorefter flere zombier indtog scenen.

Håber på finale

Når Dystopia lørdag 9. november live går på scenen i "Danmark har talent", kan folk også forvente, at showet bliver skræmmende og uhyggeligt, lyder det fra Jonas Bøgh, der er projektleder og "Architect of Fear" i Dystopia, som dog ikke vil røbe, hvordan det skal ske.

- Vi har mistet overraskelsesmomentet, så vi må finde andre måder at skræmme på, men det kan jeg ikke gå i detaljer med, siger Jonas Bøgh.

Han håber, at gruppens optræden kan være med til øge kendskabet til gys og rædsel.

- Målsætningen er at sprede horror i det danske land. Det er en genre, der ikke har fået den skærmtid og opmærksomhed, som vi synes, den fortjener. Der er mange forskellige talenter i programmet, og vi synes også, at vi har talent, fordi vi kan designe de her skræmmende oplevelser, siger Jonas Bøgh.

Foruden det mere overordnede mål håber Jonas Bøgh ikke overraskende, at Dystopia også går videre fra semifinalen, hvor de i så fald får en ekstra optræden.

- Selvfølgelig vil det være fedt at komme videre til finaleshowet, men vi er klar over, at der er masser af konkurrence fra dygtige folk, vi stiller op imod, og så kæmper vi nok lidt imod, at der er nogle af hr. og fru danmark, som synes, at det, vi laver, er lidt alternativt, siger Jonas Bøgh.

Danmark har talent sendes live klokken 21 på TV2. Ud af syv optrædender går to videre til finalen den 23. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce