Annonce
Kultur

Dystopia klar til liveshow: Målet er at skabe rædsel i Danmark

Sådan så det ud, da Dystopia skræmte til audition i underholdningsprogrammet "Danmark har talent". Pressefoto: Per Arnesen
Lørdag 9. november deltager horror-gruppen Dystopia i tv-showet "Danmark har talent". Deltagelsen kan forhåbentlig være med til at sprede interessen for rædselsgenren, lyder det fra en af personerne bag Dystopia.

Vejle: Egentlig er det svært at sætte geografi på gyser-fællesskabet Dystopia, som samler folk fra hele landet. Men den fælles lokation og mødestedet har været fast i Vejle, hvor det begyndte i 2014, da en flok horror-entusiaster lavede den første skræmmende begivenhed i Spinderihallerne.

Sidenhen - i 2016 - er gyserentusiasterne rykket til Mørkedalsvej 28, og sammenlagt har de nu skræmt over 40.000 mennesker ved forskellige begivenheder.

Det tal må dog formodes at være markant højere, efter at gruppen tilbage i september var på tv-skærmen i forbindelse med deres audition i underholdningsprogrammet "Danmark har talent" på TV2.

Med skærmteksten "de følgende minutter er uegnede for mindre børn" var seerne ganske vist oplyst om, at noget gyseligt ventede, men det gjaldt ikke dommerne og tilskuere, som fik sig en overraskelse, da der væltede tarme ud af maven på en af de optrædende, hvorefter flere zombier indtog scenen.

Håber på finale

Når Dystopia lørdag 9. november live går på scenen i "Danmark har talent", kan folk også forvente, at showet bliver skræmmende og uhyggeligt, lyder det fra Jonas Bøgh, der er projektleder og "Architect of Fear" i Dystopia, som dog ikke vil røbe, hvordan det skal ske.

- Vi har mistet overraskelsesmomentet, så vi må finde andre måder at skræmme på, men det kan jeg ikke gå i detaljer med, siger Jonas Bøgh.

Han håber, at gruppens optræden kan være med til øge kendskabet til gys og rædsel.

- Målsætningen er at sprede horror i det danske land. Det er en genre, der ikke har fået den skærmtid og opmærksomhed, som vi synes, den fortjener. Der er mange forskellige talenter i programmet, og vi synes også, at vi har talent, fordi vi kan designe de her skræmmende oplevelser, siger Jonas Bøgh.

Foruden det mere overordnede mål håber Jonas Bøgh ikke overraskende, at Dystopia også går videre fra semifinalen, hvor de i så fald får en ekstra optræden.

- Selvfølgelig vil det være fedt at komme videre til finaleshowet, men vi er klar over, at der er masser af konkurrence fra dygtige folk, vi stiller op imod, og så kæmper vi nok lidt imod, at der er nogle af hr. og fru danmark, som synes, at det, vi laver, er lidt alternativt, siger Jonas Bøgh.

Danmark har talent sendes live klokken 21 på TV2. Ud af syv optrædender går to videre til finalen den 23. november.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Tidligere Løsning-præst fik natlige trussels-sms'er på grund af sin modstand mod homovielser: Derfor er det vigtigt at stå fast

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce