Annonce
Vejle

E-sport og IT-linje vokser ud af sine rammer - Rykker nu ind nyt superhus

Campus Vejle flytter deres udvidet IT satsning og E-sport afdeling til det gamle farveri, der ligger i forbindelse med Spinderihallerne. Arkivfoto

Campus Vejles satsning på IT og E-sport er vokset så meget, at der er behov for nye rammer. Derfor har Campus Vejle indgået aftale med Vejle Kommune om at leje det gamle farveri, der ligger i forbindelse med Spinderihallerne.

Vejle: Det nye IT-superhus kommer til at rumme cirka 200 E-sportselever og en lang række andre IT- og medieaktiviteter, som Campus Vejle tilbyder eleverne på deres fire ungdomsuddannelser.

Udflytningen er et resultat af et flerårigt strategisk arbejde omkring udvikling af 21st Century Skills og Computational Thinking og IT i ungdomsuddannelserne. Og strategien har virket.

IT-aktiviteterne er blevet så omfangsrige, at de ikke længere kan rummes i de eksisterende rammer på Boulevarden. I stedet indrettes et nyt og unikt IT-studiemiljø i det gamle farveri. Det nye hus indrettes i "New-Yorker-stil" med et råt og industrielt design, hvor de unge kan boltre sig og løfte deres IT- og mediekundskaber til nye højder.

Et kraftcenter talentudvikling

Huset indrettes i samarbejde med Uddannelse og Læring til de unge fra Generation Z - de digitale indfødte - og kommer ud over E-sport til at rumme aktiviteter som programmering, designtænkning, gamification, makerspace og kreativitet krydret med innovation og iværksætteri.

Mange af de unge vil blive fremtidens iværksættere inden for IT, medier og kommunikation, så placeringen sammen med iværksættermiljøet i Spinderihallerne er optimal.

- Med den nye store IT-satsning bliver Campus Vejle nu en af kun tre spydspidsskoler i Danmark inden for programmering med Swift og X-code. Det gør os til et kraftcenter for talentudvikling af elever med IT-kompetencer allerede fra folkeskolen, gennem vore fire ungdomsuddannelser og helt frem til universiteternes IT-uddannelser, siger Bruno Lindskjold, vicedirektør og rektor for gymnasieafdelingen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce