Annonce
Kultur

E-sporten er på vej til Sdr. Omme

E-sport er i løbet af de seneste år blevet meget populært. I Sdr. Omme vil de med på vognen og have deres egen e-sports-forening. Det har Billund Kommune nu bevilget penge til. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Der bliver i forvejen spillet e-sport på foreningsniveau i både Billund, Grindsted og Vorbasse. Nu vil de med på vognen i Sdr. Omme. Billund Kommune yder støtte til etablering af en ny e-sports-forening i byen.
Annonce

Sdr. Omme: E-sporten vælter frem, og nu vil de også være med i spillet i Sdr. Omme. Billund Kommune har bevilget 114.800 kroner fra landdistriktspuljen til opstart af en ny forening, der skal høre hjemme i Sdr. Omme og have e-sport på programmet.

Pengene skal blandt andet bruges på at skabe nogle gode rammer i Hovedgaden 2, hvor foreningen kommer til at høre hjemme.

- Vi skal til at sætte lokaler i stand. Det vil ske allerede i januar. Det er noget af det, vi har søgt penge til, så vi kunne komme i gang med, fortæller Henrik Vesterby, som er en af dem, der står bag arbejdet med etableringen af en ny forening.

- Vi vil gerne have nogle fede lokaler, så folk synes, at det er fedt at komme der, tilføjer han.

To gange ja til økonomisk støtte

Også Vorbasse Lokalråd har fået økonomisk støtte fra Billund Kommunes landdistriktspulje. Lokalrådet har fået 41.250 kroner, som skal bruges på forskønnelse af Nørregade, som er byens hovedgade. Her vil der blive lavet en beplantning langs gaden.

Til gengæld blev tommelfingeren vendt ned over for Vorbasse Grundejerforening, der havde ansøgt om 195.777 kroner til at forskønne "Æ Gaaedhus" og Vorbasse Krigshavn.

Annonce

Pæn interesse

E-sport er blevet særdeles populært, og både i Grindsted, Billund, Vorbasse og Stenderup-Krogager er deciderede e-sports-foreninger allerede skudt op. Nu kommer den stillesiddende sport til Sdr. Omme, hvor der allerede ar vist sig at være en god interesse for det.

- Efter vi offentliggjorde det på Facebook, har efterspørgslen været rimelig. Vi har været lidt tilbageholdende indtil nu, fordi vi manglede den økonomiske støtte, og vi ville ikke gå ud og love guld og grønne skove, hvis vi ikke var sikre på at kunne holde det, siger Henrik Vesterby.

Håbet er, at en ny e-sports-forening kan få mindst 50 medlemmer.

Annonce

For alle aldre

E-sport er i korte træk, at der bliver spillet computerspil på foreningsniveau. Det er noget, der primært bliver spillet af børn og unge, men håbet er, at også de voksne kan komme med.

- Det er for folk i alle aldre. Jeg vil ønske, at vi får nogle voksne med, for der er ikke så mange voksne, der viser interesse for det. Det er mest børn, der interesserer sig for det, men jeg håber da, at vi kan få et hold eller to for voksne, siger Henrik Vesterby.

Han vil sammen med de øvrige bag initiativet allerede i nærmeste fremtid gå i gang med at finde frivillige kræfter til at få foreningen sat på skinner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce