Annonce
Hedensted

E45-virksomheder om vild natur i stedet for græs: Vi er klar til dialog

En rundspørge blandt Hedensted-virksomheder langs med E45 viser, at man her er klar til dialog med kommunen omkring det at skabe mere vild natur og dermed biodiversitet i kommunen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune skærper sit fokus på natur og biodiversitet i 2021. Man vil blandt andet gerne i dialog med virksomhederne langs med E45 med henblik på at få mere vild natur i kommunen. En rundspørge viser, at virksomhederne er lydhøre.
Annonce

Hedensted: DR1-programserien ”Giv os naturen tilbage”, hvor bonderøven Frank Erichsen og Hjørring Kommune er gået sammen om at redde sommerfugle, bier og vilde planter, giver ringe i vandet. Også i Hedensted Kommune, hvor en del af budgetforliget for 2021 handler om, at der skal øget fokus på natur og biodiversitet som en del af kommunens DNA. At det skal være en del af kommunens grundfortælling og daglige praksis.

Der er tale om ét ud af flere grønne tiltag, som SF’eren Torsten Sonne Petersen har fået med i budgetforliget, og han opfordrer i den forbindelse til, at kommunen indleder en dialog med de store, lokale E45-virksomheder med henblik på at spørge dem, om de er interesseret i at udlægge nogle af deres enormt store græsplæner til vild natur.

En rundspørge foretaget af Folkebladet til nogle af virksomhederne peger i retning af, at det måske ikke er helt umuligt at lave en sådan aftale.


Kommunen skal være velkommen til at kontakte os for en dialog. Vi er åbne for forslaget, men ser det som noget, de omkringliggende virksomheder langs E45 også skal være med på.

Tom Kristensen, direktør for Boligbeton A/S i Løsning


Administrerende direktør for Boligbeton A/S i Løsning, Tom Kristensen:

- Kommunen skal være velkommen til at kontakte os for en dialog. Vi er åbne for forslaget, men ser det som noget,  de omkringliggende virksomheder langs E45 også skal være med på. En fælles, samlet front mod E45 vil syne af mere og giver mere mening. Vælger kun en virksomhed at være med, vil det sandsynligvis give mere negativ end positiv omtale, siger han.

Annonce

Daka: Lyder spændende

Heller ikke hos Daka Denmark A/S falder forslaget på stenet grund. Marketing og PR-manager Søren Mohr Jensen fortæller:

- Det lyder som et spændende initiativ. Det er faktisk også et af de fokusområder, som er med i overvejelserne i vores samlede bæredygtighedsprogram i Daka. Vi arbejder allerede med nogle elementer af det. Vi er i gang med at overveje, om vi kan lade dele af vores fabriksområder stå uklippet hen, eller måske plante nogle træer. Vi har også opsat ugle- og tårnfalkekasser rundt på vores arealer i år, hvor vi er lykkedes med at få to familier af tårnfalke, som fik seks unger tilsammen. Så ja, en ”lad græsset gro-kampagne” vil vi gerne høre mere om, siger Søren Mohr Jensen.

Annonce

Trafiksikkerheden må ikke glemmes

Også hos Dansk Retur System er man klar til at gå i dialog med kommunen.

- Umiddelbart vil vi gerne være med til at klippe mindre, hvis det har interesse. Der er naturligvis hensyn til trafiksikkerhed - udsyn med videre - som også skal med i betragtningerne, så der skal nok komme et ønske fra kommunen eller Vejdirektoratet. Vi har ikke de store arealer, men som miljøvirksomhed er vi altid interesseret i, hvis der er områder, hvor vi kan bidrage yderligere til gavn for klima og miljø, siger kommunikationskonsulent i Dansk Retur System, Mette Thesbjerg Klint.

Boligbeton A/S i Løsning er ikke afvisende overfor det at lade være med at klippe græsset omkring virksomheden for at gøre plads til noget vild natur i stedet for. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

Annonce