Annonce
Vejle

Efterårets grønne skattereform skal skabe klarhed for Vejle

Annonce

Læserbrev: Et flertal i Folketinget er blevet enig om en klimaaftale med principbeslutning om en grøn skattereform med CO2-afgift.De endelige detaljer udestår fortsat og det er op til regeringen at udarbejde et oplæg til en grøn skattereform og indkalde til forhandlinger i efteråret.

Det er nu der er behov at tænke klart og få fjernet det danske kludetæppe af tilfældige afgifter og støtteordninger til en klar langsigtet klimapolitik med fokus på mere end blot CO2 reduktion. Med en ny klimapolitik skal vi selvfølgelig kunne anvende overskudsvarmen fra plaststøberier i Vejle og Billund uden ødelæggende afgifter. En ny klimapolitik skal også hurtigt udfase dieselbiler ved at fjerne den lave afgift på diesel og udfase benzinbiler over nogle år. Og især omkring vores opvarmning må vi til at dreje investeringerne væk fra bl.a. fjernvarme, oliefyr og gas.


Det er nu der er behov at tænke klart og få fjernet det danske kludetæppe af tilfældige afgifter og støtteordninger.

Fra læserbrevet


Bare i Vejle-området poster fjernvarmeselskabet Tvis 228 millioner i nye og gamle anlæg i de næste 3 år. Selvom direkte el-opvarmning, lokale varmepumper og lokal jordvarme allerede nu kan udkonkurrere på pris og klimavenlighed. Den gamle tænkning om, at vi brugte Skærbækværkets overskudsvarme er nu blevet til en farce fordi el-priserne falder og fordi vi får et højt niveau af forsyningsikkerhed på el.

Der er en opgave for Christiansborg i at få en klar CO2-afgiftspolitik sådan som Venstre har foreslået det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Annonce