Annonce
Børkop

Efter årelangt og til tider gnidningsfyldt tilløb: Nyt idrætscenter skal indvies, og det vil samle området

Lørdag 30. oktober kan små, som store, samles sig i Gauerslund, da de store, nye idrætscenter skal indvies. Foto: Gauerslund IF
Det har været længe undervejs og skabt gnidninger og frustration. Men den lange proces bag det nye idrætscenter i Gauerslund har skabt et stærkt sammenhold mellem foreningerne. Og nu skal centret indvies.

Gauerslund: Det har været et ønske, der allerede blev skrevet om i midten af 1970'erne.

Og undervejs har den beskedne halkapacitet i Børkopområdet givet frustrationer og gjort det svært at samarbejde foreningerne imellem. Men lørdag 30. oktober er det officielt slut.

Her skal det nye, store idrætscenter indvies, og alle er velkomne til at være med til at fejre de nye tider, hvor Gauerslund går fra en hal til tre samt fitnesscenter, springcenter, paddeltennisbane med videre.

Annonce

Jeg ved for eksempel, at der er en flok unge mænd, der vil samles til noget mere uforpligtende indendørs fodbold hen over vinteren, og det kan bedre lade sig gøre nu.

Mette Platz, medlem af den lokale projektgruppe bag Gauerslund Idrætscenter

- Det bliver et kæmpe løft for alle og for hele området. Nu kan de mange foreninger rummes, for de har skulle kæmpe med at finde tider nok til. Men derudover så bliver der mulighed for, at der kan opstå mere spontane ting. Jeg ved for eksempel, at der er en flok unge mænd, der vil samles til noget mere uforpligtende indendørs fodbold hen over vinteren, og det kan bedre lade sig gøre nu, hvilket er en styrkelse for alle dem, der ikke er en del af foreningslivet, siger Mette Platz, der er medlem af den lokale projektgruppe, som i snart en håndfuld år har kæmpet for og arbejdet hen mod det nye idrætsanlæg.

Skabt sammenhold

Hun forklarer, at hele processen med at skabe det nye idrætsanlæg gennem det lange forløb har skabt både uoverensstemmelse mellem foreningerne, men også sammenhold. Og det er sammenholdet, der nu binder det hele sammen.

- Der er blevet skabt et sammenhold, der ikke nødvendigvis var så stærkt i starten. Der var nogle gnidninger, men stille og roligt blev det løst, og man arbejdede mod et samlet mål ved at få lidt og give lidt. Og nu står vi der, hvor foreningerne arbejder mere sammen, end de vel nogensinde har gjort før, siger hun.

Annonce

Fået meget for pengene

Indvielsen vil finde sted gennem store dele af lørdag 30. oktober, og der vil være mulighed for at prøve forskellige ting af. Eksempelvis paddeltennis og beachvolley, som er helt nye tiltag, der fremadrettet kan finde sted i Gauerslund.

Mette Platz har kæmpet for at få en beachvollyebane i Gauerslund, og nu er den klar til åbningen. Arkivfoto: Jørgen Flindt

Det er ting, der ikke var lagt op til helt fra start, men det viste sig, at man kunne komme længere, end man håbet på.

- Vi har formået at få rigtig meget for pengene. Også mere end vi turde håbe på. Men vi er nået så langt, fordi der har været en god entreprenør ind over projektet, og så har der været nogle lokale ildsjæle, der har knoklet for det og samlet penge sammen, siger Mette Platz.

Den nye dobbelthal får mange funktioner. Illustration. Vejle Kommune

Desuden vil hun rose kommunen, som har været god at samarbejde med og god til at tænke ud af boksen.

- Tag nu paddeltennisbanen. Den havde vi ikke regnet med, der ville have været råd til, men så opstod idéen fra kommunal side om, at et påkrævet regnvandsbassin da også kan bruges som en bane til paddeltennis. Det er den slags tanker, som alle kommer til at nyde godt af, siger Mette Platz.

En ting, der dog ikke helt er på plads endnu, er cafédelen. Den del vil ikke stå endelig klar ved indvielsen. Det samme gælder fitnesscentret, som åbner til vinter. Men ellers vil det nye idrætscenter med tre haller står klar.

Alle er velkomne ved indvielsen

Ved indvielsen kan man komme forbi og se, hvordan det ser ud. Der er også mulighed for at prøve forskellige sportsgrene af lige fra fodbold til billiard. Der er mulighed for at købe vådt og tørt og deltage i forskellige konkurrencer.

Indvielsen finder sted lørdag 30. oktober i tidsrummet klokken 9 til 16. Selve den røde snor klippes klokken 10.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle

Her er planen for at undgå flere restriktioner i Gårslev: Testbil lægger vejen forbi onsdag

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce