Annonce
Erhverv

Efter 109 år på samme hjørne flytter Gorms Apotek

Gorms Apotek flytter i pinsen fra det synlige hjørne på Skovgade og Vestergade længere ned ad Vestergade, hvor apoteker Jonas Grønskov, hans ansatte og kunder får bedre forhold. Foto: Yilmaz Polat
Gorms Apotek har sidste åbningsdag på hjørnet af Skovgade og Vestergade 8. juni. Efter pinsedagene åbner apoteket i ombyggede lokaler i Vestergade 29.

Vejle: Apoteker Jonas Grønskov er en modig mand.

Han piller ved mere end 100 års vejlensisk farmaceuthistorie, når han i pinsen flytter Gorms Apotek ud af de rammer, apoteket har haft hjemme i siden åbningen i 1910.

Men den 39-årige apoteker har flere gode grunde til at forlade bygningen på hjørnet af Vestergade og Skovgade og flytte apoteket nogle få hundrede meter ned ad Vestergade til nummer 29.

- Bygningen her rummer en masse rum til produktion af tabletter, cremer og væsker, der hørte det gamle apotek til. I dag får vi alle lægemiddelprodukter leveret, og de står i robotten, så vi har ikke brug for alle disse baglokaler. Til gengæld vil vi gerne have et stort kunderum og lyse lokaler, og det er svært at skabe her, hvor vi har forsøgt med tegninger. Men mange ting kan ikke lade sig gøre her, fortæller Jonas Grønskov.

Det er en stor omgang at lave så stor en makeover på to år. Men så er alle tre steder gearet til fremtiden, og i Vestergade 29 skulle vi gerne være apotek mange år frem.

Jonas Grønskov, apoteker

Nærgående lastbiler

Det nuværende hjørnelokale til ekspedition af kunderne er cirka 80 kvadratmeter, mens det i de nye lokaler bliver godt 200 kvadratmeter stort.

- Samtidig får vi bedre lokaler til det, vi kalder sundhedsydelser, som for eksempel influenzavaccinationer, der er et kæmpe hit. Vi får også separate rum til medicinsamtaler, og i det hele taget gør de nye rammer, at vi kan tilpasse apoteket til fremtiden, siger Jonas Grønskov, der overtog Gorms Apotek 1. juli 2017.

Det spiller også en rolle, at lastbiler gentagne gange kører ind i bygningen, når de finder ud af, at viadukten i Skovgade er for lav at passere. Så ender de i en vendemanøvre, hvis spor stadig kan ses på bygningen, hvor pudset er kørt af både for oven og for neden.

- Det er ikke betryggende, for vi har robotten stående lige på den anden side af muren, og det er hele vores livsnerve, siger apotekeren og slår hånden mod facademuren.

Annonce

En svær beslutning

Det er langt fra omkostningsfrit at flytte et helt apotek, og apotekeren forventer, at omkostningerne løber op i nærheden af to millioner kroner.

Det skyldes også, at han udskifter den cirka 10 år gamle robot med en ny og køber helt nyt inventar til den bygning, som senest rummede et møbeloutlet, der lukkede i efteråret, og mere er kendt for de mange år med malerforretningen August Hansen.

Flytningen kan dog også få andre omkostninger, for det er ikke uden bekymringer, at Jonas Grønskov har taget beslutningen.

- Det har været en svær beslutning, for jeg kan godt lide historien omkring tingene. Mange synes, det er spændende, men nogle synes, det er ærgerligt, at vi flytter. Derfor bruger vi også meget tid på at forklare, hvorfor vores rammer ikke passer til et moderne apotek. Vi bliver også knap så synlige for den gennemkørende trafik, men det har været vigtig for mig, at vi fortsat er det apotek, der ligger tættest på Vejle Sygehus, som vi gerne vil samarbejde mere med, fortæller han.

Jonas Grønskov piller ved historien, når han flytter Gorms Apotek, der altid har ligget i hjørneejendommen. Men apotekets oprindelige bagskranke, der i dag hænger på apotekerens kontor flytter med og bliver synligt for kunderne i de nye rammer. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Vigtigt med parkering

Det er blot et år siden, at han investerede penge i at forvandle de to apoteksudsalg i Vindinggård og Bredballe Center til egentlige apoteksfilialer med egne varelagre, og det nye apotek i Vestergade indrettes med lignende inventar og farver. Her er der som ved de to centre parkering lige ved døren.

- Vejle er en svær by at finde parkeringspladser i, men ved det nye apotek kan kunderne både parkere i Vestergade og på Gunhilds Plads, for vi får indgang i begge ender af bygningen, fortæller apotekeren, der beskæftiger knap 20 ansatte på de tre forskellige adresser.

Mange af dem skal bruge pinsedagene på at flytte et apotek ned ad gaden, så Gorms Apotek åbner i de nye rammer tirsdag 11. juni.

Ejendommen, der senest husede et møbeloutlet og mere er kendt for de mange år med malerforretningen August Hansen, er under ombygningen. Det går fremad efter tidsplanen, så apoteket kan flyttede ind i de renoverede lokaler i pinsen. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce