Annonce
Jelling

Efter 121 kilometer på 700 minutter: 13-årige Redondo overstrålede alle

- Med en alder på 13 år har hesten Redondo en god alder for at topppe, fortæller Tanja van Willigen (i midten) efter weekendens fjerdeplads til DM i distanceridning. Privatfoto
Trods en tabt sko fik hesten Redondo og langdistance-rytteren Tanja van Willigen fra Jelling et flot resultat med hjem fra DM i Charlottenlund.
Annonce

Jelling: Det var en lykkelig og træt Tanja van Willigen, der lørdag klokken 19.20 red ind over målstregen på hesten Redondo til DM i Bernstorffsparken, Charlottenlund. Forud havde de tilbagelagt 121 kilometer siden klokken otte om morgenen.

Disciplinen hedder distanceridning, og ud af de 14 deltagere, der deltog i ruten på 121 kilometer, endte Tanja van Willigen og Redondo på en fjerdeplads. Ifølge hende gennemførte omkring halvdelen af deltagerne.

- Det var et varierende og teknisk svært ridt. Da ruten ikke var spærret af, var der mange hensyn at tage, fordi der kom cyklister, løbere og folk med hunde og barnevogne. Det betød, at man ikke kunne få et godt flow i sit ridt og eksempelvis galopere 10 kilometer i streg, fortæller 46-årige Tanja van Willigen.

Egentlig lå hun endnu bedre placeret undervejs i løbet. Men så skete det, der ikke måtte ske.

- Det gik faktisk rigtig godt, og vi lå i fronten med to andre. Men så tabte hesten skoen, og jeg kunne ikke gøre andet end at stå og vente på smeden. Jeg ventede nok en halv time, så det kostede desværre en medalje. Hesten var selvfølgelig nyskoet, inden vi tog afsted, men det er bare en af de ting, man ikke kan forudse. Det er første gang i mine 25 år med distanceridning, jeg har oplevet dette, siger hun.

Det gik faktisk rigtig godt, og vi lå i fronten med to andre. Men så tabte hesten skoen, og jeg kunne ikke gøre andet end at stå og vente på smeden.

Tanja van Willigen

Annonce

Bedste kondition er vigtigst

Uheldet tog ikke glæden fra Tanja van Willigen, for i distanceridning er der en særskilt konkurrence, som hylder den hest med bedst kondition efter de 121 kilometer. Her blev 13-årige Redondo kåret som vinder.

- Det er vigtigere for mig at få den pris end at få en medalje, fordi det er et tegn på, at man har trænet sin hest rigtigt. Det viser, at man kender den godt og har gjort sit grundarbejde rigtigt. Og det er taget i betragtning af, at jeg ikke har redet stævne med Redondo tidligere, forklarer Jelling-rytteren.

For at være sikker på, at hestene havde det godt til stævnet, skulle de igennem fire dyrlægekontroller under og efter løbet. Det betød, at der sammenlagt var to timers pause for Tanja van Willigen og Redondo.

- Når hestene er til dyrlægekontrol, er der på forhånd vedtaget en pulsgrænse, som de maksimalt må have. Derfor er det vigtigt at have en hest, der er i god form og som hurtigt kan få pulsen ned. Det er blandt andet de faktorer, der tæller med i den samlede vurdering af hestens kondition, forklarer Tanja van Willigen.

Det helt store mål er EM i 2021, hvor distancen er 160 kilometer lang. I første omgang ser hun frem mod et stævne i Holland i slutningen af september, men det kræver, at hun får samlet sponsorer nok.

- Det er dyrt at ride sådan et stævne, og da sportsgrenen desværre ikke er så udbredt i Danmark, er der ikke rigtigt nogen penge at hente til konkurrencerne. Derfor er det altafgørende, at jeg kan skrabe sponsorer sammen, siger Tanja van Willigen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Corona i skolerne tager en lille slapper: Tre skoler har noteret nye smittetilfælde

Annonce