Annonce
Erhverv

Efter 15 år og storbrand: Stor virksomhed forlader Børkop

Schou på Industrivej flytter fra Børkop: Foto: Jørgen Flindt
Engrofirmaet Schou samler sine aktiviteter i Kolding, og det betyder, at firmaet efter 15 år og en storbrand siger farvel til Børkop. Medarbejderne tilbydes at flytte med til Kolding.
Annonce

Børkop: Børkops arealmæssigt klart største virksomhed, Schou på Industrivej, forlader Børkop om cirka halvandet års tid.

Det står klart efter, at Schou Company A/S har meldt ud, at det store nonfood engrosfirma, der har base i Kolding, netop samler næsten alle sine aktiviteter i Kolding.

Firmaet skal bygge nyt for en halv milliard kroner, og det betyder, at blandt andet lageret i Børkop flyttes til det nye center ved motorvejen i Kolding.

- Vi er utrolige glade for at være i Børkop, men vi bor til leje, og når vi samler tingene i egne lokaler, er det jo selvfølgelig nærliggende, at vi flytter fra leje til de lokaler, vi selv ejer, siger Jørgen Schou, der er medejer af Schou Company A/S.

Firmaet oplevede for knap halvandet år siden en kæmpe brand i den ene af gren af lagerhallerne på Industrivej. Det var så stort, at det betegnes som den største brand i Børkops historie.

Sådan så det ud dagen efter den store brand hos Schou i 2019. Det var den mindste del af lagerhallerne, der brændte ned. Arkivfoto: Mette Mørk

Forsikringen dækkede, og der blev bygget nye haller op. Det er dem, man kan se ud mod motortrafikvejen.

- Branden var en voldsom oplevelse, som heldigvis endte godt. Vi har taget den nye lagerhal i brug, og det fortsætter vi med indtil efteråret 2022, når vi er klar i Kolding, forklarer Jørgen Schou.

Annonce

Medarbejderne flyttes med

Der er halvanden års opsigelse i de lejede lokaler, men det passer meget godt med tidshorisonten på byggeriet i Kolding.

Schou flytter fra de store lokaler i Børkop. det sker dog først i efteråret 2020. Billedet her er taget af Erhvervsejendomsmægler Nordicals, som nu skal forestå udlejningen af de over 45.000 kvadratmeter store bygninger.

Planen er, ifølge Jørgen Schou, at når firmaet flytter til Kolding, rykker medarbejderne med.

- Vi håber, at medarbejderne gerne vil flytte med til Kolding. Og lige hvad det angår, er der jo ikke langt fra Børkop til Kolding, så på den måde får flytningen ikke den store betydning for medarbejderne, siger han.

Annonce

For dyrt ikke at samle

Schou Company A/S har købt et stort areal mellem Kolding og Vamdrup, lige ved E45 og lige ved siden af det logistik- og transportcenter, der blev offentliggjort planer om for en lille måned siden.

Schou vender hjem

  • Schou Company A/S rykker hjem til hjemegnen ved Kolding, når det nye hovedsæde står klar i 2022.
  • Firmaet er oprindeligt startet i Vamdrup lidt uden for Kolding. Det var tilbage i 1963, da Andreas Schou grundlagde engrosfirmaet, som i dag kan kalde sig for Nordens største forhandler af nonfood-varer.
  • Schou omsætter årligt for over to milliarder kroner.

Schou har købt 36 hektar jord og bygger cirka 100.000 kvadratmeter lager, administration og showroom. En samlet investering på 500 millioner kroner.

Jørgen Schou har til dagbladet JydskeVestkysten forklaret:

- Det er for dyrt at have lagre på flere lokationer. Vi kan skabe synergi og få et optimalt og helt automatiseret lager, hvor vi bare sender pallerne med varer ind og henter dem ud igen, når de skal distribueres. Der behøver ikke engang at være lys derinde.


Der er jo ikke langt fra Børkop til Kolding, så på den måde får flytningen ikke den store betydning for medarbejderne.

Jørgen Schou, medejer af Schou Company A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce