Annonce
Trekantområdet

Efter 17 års tilløb: Fredag tages første spadestik til eksklusivt udsigtbyggeri i Middelfart

Byggeriet på Kulgrunden er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects.
De første pæle hamres i jorden om 14 dage - går alt efter planen vil samtlige lejligheder stå klar til indflytning i det tidlige forår 2022.

Middelfart:  - Endelig! Nu har vi arbejdet med den grund i så mange år, nu lykkes det, det er da fantastisk.

Glæden er tydelig hos Michael Nissen, der i 2003 erhvervede den attraktive Kulgrund mellem Havnegade og Lillebælt og fredag har inviteret 100 mennesker til første spadestik.

- Vi er så stolte over dette byggeri, det løfter hele byen, derfor havde vi også allerhelst åbnet dørene for alle og gjort første spadestik til en lille folkefest. Men det går desværre ikke i den nuværende coronasituation, fortæller Michael Nissen.

Annonce

Byggeriet omfatter 52 lejligheder fordelt på tre blokke samt en marina-servicebygning i bunden af blokken tættest mod Havnegade til ejerne af Nyhavn 2.

Michael Nissen fortæller, at samtlige lejligheder i den inderste blok er solgt til en investor, det bringer det samlede salg lige nu op på godt 30 boliger.

- Dermed har vi allerede nu dækket byggeriets omkostninger, forklarer Michael Nissen, der af gode grunde ikke ønsker at oplyse beløbet.

Efter uenigheder med sin oprindelige totalentreprenør, Stender fra Kolding, har Michael Nissen lavet aftale med det odenseanske entreprenørfirma CG Jensen.

Færdig foråret 2022

Blokkene kommer til at hvile på i alt 450 15-17 meter lange funderingspæle, som entreprenøren begynder at hamre i jorden om et par uger. Byggeriet ventes at tage 15-16 måneder, dermed står samtlige lejligheder klar til indflytning i det tidligere forår 2022, hvis alt går efter planen, oplyser Michael Nissen.

Byggetilladelsen, der har været undervejs i et stykke tid, blev givet af kommunens tekniske forvaltning fredag i sidste uge. Dermed var de sidste knaster omkring placeringen af de påkrævede 104 parkeringspladser og offentlighedens adgang langs kysten også høvlet af.

Samtlige p-pladser placeres på byggeriets grund, og alle får adgang langs bæltet forbi byggeriet på en fem meter bred sti, som kommunen har forlangt det fra starten af.

Michael Nissen har haft adskillige byggeprojekter i spil på sin attraktive Kulgrund. Fredag i sidste uge fik han byggetilladelsen fra kommunen til 52 lejligheder fordelt i tre blokke. Foto: Peter Leth-Larsen
Borgmester Johannes Lundsfryd tager fredag første spadestik til byggeriet på Kulgrunden. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects
Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Erhverv For abonnenter

Omfattende totalrenovering: Bo Gundtoft forvandler central bygning til 10 lejligheder og to erhvervslokaler

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce