Annonce
Børkop

Efter 20 år er det slut: Kendt kræmmermarked er lukket

Hans Jørgen Hansen med svigerdatteren Kirsten Andersen, da minigolf-banen i forbindelse med Nebbe Marked blev taget i brug i 2010. Arkivfoto: Torben Glyum
Efter mere end 20 år som kræmmermarked er Nebbe Marked afgået ved døden. Ifølge ejer Jørgen Hansen er det corona og manglende flugtveje, der gav dødsstødet.
Annonce

Børkop: Manglende flugtveje i en af hallerne og corona-restriktioner har taget livet af det kendte Nebbe Marked i Børkop.

Det fortæller Jørgen Hansen, søn af Hans Jørgen Hansen, som startede markedet på Ryttergrøftsvejen for over 20 år siden.

- En af hallerne blev lukket af brandmyndighederne, fordi der ikke var nogen flugtvej, men det var corona, der gjorde, at vi ikke kunne holde åbent, og derfor er markedet lukket - og det åbner ikke igen, siger Jørgen Hansen.

Annonce

Tiden er løbet fra marked

Det nu lukkede kræmmermarked er kendt af mange trafikanter på motortrafikvejen mellem Vejle og Fredericia, men markedet var over sin storhedstid, da beslutningen om at lukke blev truffet, fortæller Jørgen Hansen.

- Kræmmermarkeder hører nok - desværre - en anden tid til. Det er ærgerligt, for genbrug er meget oppe i tiden, men handlen foregår andre steder i dag.  I gamle dage - da butikkerne ikke måtte holde åbent om søndagen - var der mange, der brugte deres søndag til at besøge et marked og handle lidt. I dag har stort set alle butikker åbent hele tiden, og handlen er flyttet over på nettet og på telefonen. Det er også derfor, man ser så mange markeder, der er lukkede, fortæller Jørgen Hansen.

Han bor dør om dør med markedet på Ryttergrøftsvejen, hvor forældrene Marie og Hans Jørgen Hansen bor i nabohuset.

I over 20 år har der været marked i hallerne ud til motortrafikvej. Det er nu slut. Foto: Google

De drev et champignongartneri på ejendommen indtil 1999, hvor det ikke længere var rentabelt, og åbnede i stedet Nebbe Marked.


Kræmmermarkeder hører nok - desværre - en anden tid til. Det er ærgerligt, for genbrug er meget oppe i tiden, men handlen foregår andre steder i dag.

Jørgen Hansen


I 2010 tilføjede Hans Jørgen Hansen minigolf med 12 huller til kræmmermarkedet, ligesom der var værelsesudlejning på ejendommen.

Annonce

- Ærgerligt for kræmmere

Da det gik allerbedst på Nebbe Marked, var der omkring 30-40 kræmmere med stande og boder på markedet.

Da corona lukkede markedet, var det tal skrumpet betragteligt.

- Årh, jeg kan ikke lige huske det præcise antal, men jeg vil skyde på, at der var lidt mere end en håndfuld kræmmere tilbage. Det er ærgerligt for dem, at markedet er lukket, for de så virkelig frem til markedsdagene, men med de udfordringer vi stod med, var der ikke rigtigt andet at gøre end at lukke, fortæller Jørgen Hansen.

Han er endnu ikke klar til at afsløre, hvad der fremover skal være i de omkring 2500 kvadratmeter, som nu er blevet ledige.

- Vi har lidt forskelligt i gang, men det er jeg ikke klar til at melde ud endnu, siger Jørgen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Gæst og ansat smittet: Corona lukker Foreningernes Hus

Annonce