Annonce
Hedensted

Efter mange års venten: Nu får Stenderup endelig en hal

Formand for byggeudvalget, Lars Poulsen (V), tog sammen med Stenderup Skoles yngste elev, Marisol Kristensen, første spadestik, til den nye multihal. Foto: Michael Svenningsen
Første spadestik til en ny multihal i Stenderup blev taget. Hallen står klar til sommer, og derefter skal skolen renoveres.

Stenderup: - Er I klar? spørger byrådsmedlem Lars Poulsen (V). - Jaahh, råber flokken af elever begejstret, så det gjalder ud over boldbanerne ved Stenderup Skole.

Og råbet giver helt sikkert genlyd i hele byen, for den multihal, der fredag eftermiddag blev taget første spadestik til, er et meget længe ventet tiltag.

I mange, mange år har byen ønsket en sportshal, der kunne erstatte den lille gymnastiksal, som ellers har været borgernes eneste mulighed for at dyrke sport indendøre. Der har været meget snak om placeringen, skulle hallen være på den ene eller den anden side af vejen, skulle der være en svømmehal, skulle den bygges sammen med skolen, og hvor stor skulle hallen være?

Særligt det sidste punkt var der sidste år meget stor diskussion om. Byen ville have en hel hal på 20 gang 40 meter, men efter en længere debat i byrådet ad flere omgange er størrelsen endt på 30 gange 21 meter.

Uanset hvad var der lettelse at spore blandt de mange fremmødte borgere og børn, da Lars Poulsen (V), formand for bygegudvaglet, og Marisol Kristensen, skolens yngste elev, tog første spadestik.

- Vi har arbejdet på det her i to år, og vi har været tæt på mange gange, men nu er vi i gang, sagde Lars Poulsen.

Multihal i Stenderup

Den nye hal er 30 gange 21 meter og har en indvendig højde på 8,5 meter.

Højden betyder, at bygningen bliver gravet 70 cm ned i jorden.

Ud over hallen indeholder den nye bygning skolens kontor, et musiklokale, nye omklædningsrum og et klublokale.

Byggeriet koster omkring 11 mio. kr.

Godt for byen

- Det er godt for skolen, og det er godt for byen. Det er jo en del af en stor symbiose. Vi har fået en ny købmand, nu får vi en ny hal og senere en ny skole, fortæller skoleleder Anders Harfot.

Når byggeriet af hallen er færdigt, skal resten af skolen nemlig renoveres for 12 mio. kr. Byggeriet af hallen kommer ikke til at påvirke eleverne synderligt, mens selve renoveringen kommer til at betyde større rokeringer.

- Men eleverne synes, byggeriet er spændende, og man kan godt leve med lidt møg og støj, når man ved, at resultatet bliver godt, siger Anders Harfot, der også håber, at samarbejdet mellem byen og skolen kan blive styrket endnu mere med de nye rammer.

Både elever og byens borgere glæder sig til den nye hal, der bliver bygget i forlængelse af skolen. den kommer også til at indeholde omklædning og klublokale. Foto: Michael Svenningsen
I første omgang bliver Stenderup Skole kun lidt påvirket af byggeriet, men eleverne synes alligevel, at de store maskiner er spændende. Foto: Michael Svenningsen
Formand for byggeudvalget, Lars Poulsen (V), tog sammen med Stenderup Skoles yngste elev, Marisol Kristensen, første spadestik, til den nye multihal. Foto: Michael Svenningsen
Skoleleder Anders Harfot bød på sodavand til børnene ved første spadestik på byens nye hal. Foto: Michael Svenningsen
Stenderup/Hedensted: Første spadestik på den kommende multihal ved Stenderup Skole. Foto: Michael Svenningsen
Stenderup/Hedensted: Første spadestik på den kommende multihal ved Stenderup Skole. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce