Annonce
Vejle

Efter 20 års venten: Startskud på vejprojekt i september

Ny vej til Uhrhøj sendes i udbud i starten af juli - hvis alt går vel er kontrakten på plads inden efteråret.
Annonce

Vejle: Beboerne i Planetbyen og på resten af Uhrhøj har ventet i 20 år. Så længe er det efterhånden siden, at politikerne lovede området en ny vej fra ådalen til det store villakvarter på Vejles nordvestlige bakke.

Men nu nærmer dagen sig, hvor projektet flytter fra kortskitser og ud i virkeligheden. Den 25 juni mødes kommunens forhandlere med de lodsejere, der skal lægge jord til projektet. Her skal man nå frem til, hvor meget de skal have i erstatning. Derefter gælder det udbudet af projektet, der er beregnet til 130 millioner kroner.

- Vi satser på, at kunne sende udbudet ud i starten af juli. Det betyder, at vi kan have en pris i slutningen af august. Derefter kan vi underskrive aftalen. Hvis alt lykkes, kan entreprenøren gå i jorden i slutningen af september siger afdelingsleder Claus Weng Petersen fra anlæg- og infrastruktur i Vejle Kommune.

Ingen afgørelse i klagesag

For et år siden sendte Danmarks Naturfredningsforening i Vejle en klage over vejprojektet.

I klagen argumenterer foreningen for, at der er brug for en ny miljøundersøgelse for projektet. Den nuværende er efterhånden 12 år gammel, og der er ændret i vejforløbet siden.

Normalt udløber VVM-rapporter efter tre år, men Vejle Kommune argumenterer med, at man tog hul på projektet indenfor tidsrammen, fordi arbejdet med første del af vejen blev sat i gang indenfor tidsrammen. De ændringer, der er sket, er efter kommunens vurdering til fordel for naturen - blandt er vejforløbet rykket længere væk fra villakvarteret og gravet ned.

Første del af projektet er den korte vejstrækning i ådalen fra Vestre Engvej til Vardevej - Vejledalen.

Ifølge klagenævnets hjemmeside, er der endnu ikke truffet afgørelse i sagen. Hvis naturfredningsforeningen får medhold, kan det betyde, at man er nødt til at udarbejde en ny VVM-redegørelse. Kommunens vurdering er, at det kan forsinke projektet med to år.

Annonce

Politikere drøfter forlængelse

Vejen skal sno sig op gennem det kuperede terræn - lidt på samme måde som Munkebjergvejen gør i dag. Derfor er det lidt af en ingeniøropgave, der venter. Blandt andet er man nødt til at anlægge vejen før man etablerer de særlige faunapassager til dyrelivet. Vejen er ganske enkelt nødvendig for at få de byggematerialerne frem, der skal bruges til passagerne - ifølge borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Som planerne er nu, slutter vejprojektet ved Planetbyen. Men politikerne har allerede nu en ambition om at få forlænget vejen med ekstra cirka to kilometer til Jellingvej. Ambitionen er at skabe en alternativ rute for bilister, der skal mod nord fra vejle.

- Vi vil se på, om vi kan finde pengene når vi skal tale anlægsbudget for 2021, siger borgmesteren.

I givet fald skal der findes cirka 60 millioner kroner. Sådan lyder den foreløbige beregning af prisen for strækningen. På længere sigt ser politikerne på muligheden for at skabe en ringvej hele vejen nordvest om byen til Hornstrup. For godt to år siden blev projektet beskrevet i den såkaldte mobilitetsplan, men der er ikke truffet endelige beslutninger om det store anlægsprojekt, der blandt andet indeholder en bro over Grejsdalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce