Annonce
Hedensted

Efter 25 år uden vedligehold: Nu sendes motorvejsvartegn i depot på ubestemt tid

I 25 år har H'erne tonet frem som indkørslen til Hedensted fra motorvejen. Foto: Mads Dalegaard
Kunstner Asbjørn Lønvig mener, at H'erne ved afkørsel 58 efter årevis i forfald har udviklet sig til en skamstøtte over hans kunstneriske virke. Han har forlangt dem restaureret eller deponeret - kommunen valgte sidstnævnte.
Annonce

Hedensted: Efter 25 år uden skyggen af vedligehold, er de to markante skulpturer ved motorvejsafkørslen, ifølge ophavsmanden Asbjørn Lønvig, nu gået fra at være kommunens bedste brand til at være en skamstøtte over hans kunstneriske virke.

Og det har udvalget for politisk koordination og økonomi på sit seneste møde givet ham ret i, hvorfor H'erne snarest bliver pillet ned og kørt i depot.

Hvor længe de skal stå der, afhænger blandt andet af udvidelsen af E45. Den kræver nemlig en ny motorvejsbro, og inden den er på plads, ønsker udvalget under alle omstændigheder ikke at bruge penge på opsætningen igen.

- Kommer udvidelsen, hvilket vi både håber og tror, så skal de jo uden tvivl flyttes igen. Tanken er, at vi vil undgå at betale for dobbeltarbejde. Og så må vi se i den kommende infrastrukturplan, hvordan tidsperspektivet bliver, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Prisen for nedtagning estimeres at ligge på ca. 25.000 kr.

Annonce

140.000 kr.

Skal skulpturerne tilbage i sin oprindelige stand, løber regningen formentlig op i omegnen af 140.000 kr., som i givet fald skal findes under de kommende års budgetlægning.

Beløbet dækker over behov for ny overfladebehandling med sandblæsning og omlakering efter de mange års kamp mod vind og vejr.

Hvorvidt det overhovedet kommer til at ske, er der dog endnu ikke taget stilling til. Sikkert er det blot, at afkørsel 58 inden længe kommer til at syne ganske anderledes.

- Der er ingen tvivl om, at der ude lokalt er mange følelser forbundet med skulpturen, og det vil fange manges øjne, at de ikke er der mere. Det er et vartegn, alle kender, men nu kører vi dem i depot, og så ser vi på det igen senere, siger Kasper Glyngø.

Kommunen forventer, at skulpturerne bliver pillet ned i slutningen af efteråret.


Der er ingen tvivl om, at der ude lokalt er mange følelser forbundet med skulpturen.

Kasper Glyngø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce