Annonce
Kultur

Efter 50 år er det slut: Antenneforening nedlægger sig selv

Torben Utoft Petersen (til venstre) og Torben Mikkelsen er henholdsvis formand og kasserer i "Antennelauget Pedersholm”, der nedlægger sig selv og sælger anlægget til Stofa. Hvis medlemmerne stemmer ja mandag. Foto: Mette Mørk
Mandag har omkring 350 husstande omkring Pedersholms Allé mulighed for at stemme om, hvorvidt deres antenneforening skal nedlægges. Bestyrelsen ser ikke anden udvej.

Søndermarken: Står det til en enig og udvidet bestyrelse, slutter mere end 50 års antenneforenings-historie på Søndermarken i Vejle mandag aften.

Her indkalder "Antennelauget Pedersholm" til en ekstraordinær og virtuel generalforsamling med et enkelt punkt på dagsordenen:

"Salg af antennelauget til Stofa og samtidig opløsning af foreningen."

Annonce

Baggrunden for forslaget står der ikke noget om på laugets hjemmeside, hvor medlemmerne skal tilmelde sig mødet.

Men argumenter for et salg og en nedlæggelse er der flere af, hvis man spørger antennelaugets formand, Torben Utoft Petersen.

- Vi er godt klar over, at det er en drastisk beslutning, men det kommer ikke bare over natten. Vi har arbejdet næsten to år på at finde en holdbar løsning, for situationen er, at vores anlæg er over 40 år gammelt, og der skal en grundlæggende renovering til.

- Det koster rigtig mange penge, og den opsparing skulle være sat i gang for mange år siden. Derfor vil en investering nu resultere i enten en stor gæld eller en meget lang løbetid på en kontrakt, fortæller formanden.

Bestyrelse stopper uanset udfald

Han understreger flere gange i samtalen, at det er medlemmernes beslutning at nedlægge foreningen og sælge anlægget til Stofa. Men vælger medlemmerne at nedstemme forslaget, kan bestyrelsen ikke fortsætte.

Det gamle anlæg er stadig synligt rundt i kvartererne på begge sider af Pedersholms Allé, men de små grå standere vil blive udskiftet med nye, hvis Stofa overtager anlægget. Foto: Mette Mørk

- Vi har været alle muligheder igennem og kan ikke gøre mere. Vi har tænkt på det enkelte medlem, og vi kan trække os tilbage med god samvittighed. Men det er fair nok, hvis flertallet synes, at det er den forkerte beslutning, men så må nye folk træde til, siger formanden om den forestående afstemning.

Et salg og foreningens opløsning kræver to tredjedeles flertal eller en ekstra generalforsamling, som gennemføres samme aften, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce

Stofa vil ikke betale noget

Stofa, der leverer signalet til foreningen i dag, vil ikke betale noget for overtagelsen af det slidte anlæg eller den potentielle kundeskare.


Ingen er tvunget over på Stofa. Det er op til hver enkelt husstand at afgøre, og vi har også Ewiis kabler liggende i fortovet i dag.

Torben Utoft Petersen, afgående formand for "Antennelauget Pedersholm"


I stedet tilbyder Stofa en rabat på tv-pakkerne og internetopkoblingen nogle år frem til de medlemmer, der bliver kunder hos selskabet.

- Rabatten løber op i cirka 500.000 kroner, hvis alle nuværende medlemmer skifter over. Det er ikke småpenge i den sidste ende, og det er reelt det, som Stofa betaler tilbage til medlemmerne for købet af anlægget, siger foreningens kasserer, Torben Mikkelsen.

Derfor anbefaler den udvidede bestyrelse et salg. Og den ser ikke mulighed for at vente med den vitale beslutning, indtil medlemmerne kan mødes igen fysisk.

Annonce

Blandt de sidste i landet

- Vi er enten den sidste eller næstsidste antenneforening i landet, der selv sammensætter indholdet i de to pakker, vi kan tilbyde. Det er næsten umuligt at få nogen til at levere specialpakker, og vores aftale med Stofa er blevet forlænget ekstraordinært et år på grund af covid-19. Men den udløber snart og bliver ikke forlænget. Derfor kan vi ikke blive ved med at skubbe afgørelsen, siger Torben Utoft Petersen.

Det eksisterende anlæg og de gamle coax-kabler i jorden har ikke plads til at hjemtage fuldpakkerne fra hverken Stofa, YouSee eller andre udbydere, som bestyrelsen har været i dialog med.

Derfor kræves der investeringer i et nyt anlæg, hvilket samtidig vil bane vej for bedre og mere sikre internetforbindelser, som er et stigende krav i en tid, hvor stadig flere arbejder hjemmefra og streamer tv.

Kasserer Torben Mikkelsen har været med i antennelaugets bestyrelse i mere end 40 år. Han var med til at investere i det nuværende anlæg, som nu ser ud til at blive nedlagt, hvis medlemmerne stemmer for et salg. Foto: Mette Mørk

Men en større investering vil bestyrelsen ikke ud i med en medlemsskare, der er faldet støt gennem de senere år, hvor stadig flere foretrækker at streame tv, film og serier via nettet.

- Vi har potentielt godt 700 husstande i vores område, og vi har cirka det halve antal som medlemmer. Men det er faldet en del de senere år, siger formanden.

Annonce

Har afslået sammenlægning

Naboen, "Søndermarkens Antenneforening", har tilbudt en sammenlægning, men det mener bestyrelsen heller ikke er en gangbar løsning.


Mit bedste bud er, at vi vil se flere antenneforeninger nedlægge sig selv de kommende år.

Torben Utoft Petersen, afgående formand for "Antennelauget Pedersholm"


- Vi fik først dette tilbud efter indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling, og deres tilbud er meget uklart. Det ændrer heller ikke på, at hele anlægget skal opgraderes, for det er stadig de samme gamle kabler, vi har liggende i jorden, siger Torben Utoft Petersen og tilføjer:

- Hvis medlemmerne stemmer ja, skal man huske på, at Stofa foretager en kæmpe investering i vores område, idet de skifter alle standere og graver nye fiberlyslederkabler ind til hvert hus. Jeg tror ikke, det er en god forretning for Stofa i første omgang, men det er det måske på sigt, og det betyder, at alle i området kan få internet med langt højere hastighed, end vi kan tilbyde i dag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce