Annonce
Navne

Efter 60 års arbejde: Både hjertet og hammeren banker fortsat for kunsten

Jesper Bruun Rasmussen fejrer 60-års jubilæum torsdag 25. november. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jubilæum: Igennem 60 år har Jesper Bruun Rasmussen holdt auktionshammeren i hånden i auktionshuset Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Det markeres torsdag 25. november ved åbningen af eftersynet til juleauktionen i aktionshusets lokaler i Bredgade i København.

Jesper Bruun Rasmussen er i dag kendt og anerkendt som den danske auktionsbranches grand old man. I en menneskealder har han været en del af kunstmarkedet og er en kendt skikkelse langt ud over Danmarks grænser.

Annonce

- Jeg nyder fortsat hver eneste dag i kunstens tjeneste, og det, der driver mig, er særligt detektivarbejdet omkring kunstværkernes ophav og fastsættelsen af vurderingspriser for så at indtage podiet med min fars nu 73 år gamle elfenbenshammer, siger Jesper Bruun Rasmussen.


Siden 1985 har Jesper Bruun Rasmussen stået i spidsen for firmaet, der i dag er et af Skandinaviens største og ældste auktionshuse. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I stedet for gymnasiet blev Jesper Bruun Rasmussen sendt på dannelsesrejser til England, Frankrig og USA, hvor han lærte sprog og fik indblik i kunstverdenen.

Han arbejdede for andre store auktionshuse, bl.a. hos Sotheby's i London og Parke Bernett i New York, inden han som 19-årig i 1961 gik i lære hos sin far, Arne Bruun Rasmussen, hvor han startede med at veje sølvtøj.

Siden 1985 har Jesper Bruun Rasmussen stået i spidsen for huset, der i dag er et af Skandinaviens største og ældste auktionshuse, hvor hans to børn, Alexa og Frederik, nu har deres virke. Også i Aarhus driver Bruun Rasmussen i dag en afdeling.

Jesper Bruun Rasmussen har fortsat sin daglige gang i domicilet i Københavns nordhavn og i den gamle auktionssal i Bredgade. Han deler gerne ud af sin store viden, og det er stadig i dag ofte ham, som virksomhedens eksperter rådfører sig hos, når et kunstværk skal vurderes.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Navne

Far til fire er ny projekt- og arkitektrådgiver i Vejle-firma

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce