Annonce
Give

Efter 75 år: Forening bliver nedlagt - der er medlemmer nok, men de kommer ikke til noget

Danske Seniorer Give har holdt mange adventsfester på Diagonalkroen, her for 10 år siden. Arkivfoto: Mette Mørk
Der er medlemmer nok, men de kommer ikke til arrangementerne, siger formanden Henning Rauff. Mandag 28. oktober nedlægges foreningen sandsynligvis.

Give: Det er lidt af et paradoks, at den lokale afdeling af Danske Seniorer i Give står foran nedlæggelse.

- Vi har egentlig medlemmer nok, op mod et par hundrede. Men de kommer ikke til de arrangementer, vi planlægger og gennemfører, siger lokalforeningens formand Henning Rauff.

Den manglende opbakning betyder ifølge Henning Rauff, at der er underskud på alt, hvad foreningen foretager sig. Hvert arrangement betyder penge ud af kassen, så det er med at stoppe, mens legen er god.

- Vi har kun penge til resten af året. Så er kassen tom, og vi vil ikke fortsætte og dermed skabe gæld, lyder fra Henning Rauff.

Han forventer ikke, at der bliver den store debat på den ekstraordinære generalforsamling. Den finder sted mandag 28. oktober klokken 14 i 3F-huset på Møllevej, hvor foreningen serverer kaffe og kage og dermed må notere endnu et underskud på en aktivitet.

Der er to årsager til, at nedlæggelsen sandsynligvis kommer til at forløbe stille og roligt. Dels var nedlæggelsen til behandling på lokalforeningens ordinære generalforsamling i foråret.

Annonce

- På forårsgeneralforsamlingen var der bred enighed om, at vi skulle stoppe aktiviteterne og nedlægge foreningen. Der var kun en enkel, der kom med lidt indvendinger. Vedkommende havde været med til at starte lokalforeningen, så det var selvfølgelig hjerteblod for vedkommende, siger Henning Rauff.

Derfor burde det være en smertefri nedlæggelse. For en sikkerhedsskyld har lokalforeningen dog haft en konsulent fra Danske Seniorer ind over manøvren. Det har heller ikke givet anledning til rynkede øjenbryn.

- Vi har gransket vedtægterne og de siger tydeligt, at det er de fremmødte, der træffer beslutningen. Der er ikke noget med, at enten halvdelen eller en tredjedel af medlemmerne skal møde op, siger Henning Rauff.

Med den forventede nedlæggelse af Danske Seniorers lokalforening i Give slutter et kapitel i byens historie.

Det startede i 1944 med oprettelsen af Give Pensionistforening, der siden blev til Give Efterløns- og Pensionistforening og slutteligt skiftede navn til Danske Seniorer Give.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce