Annonce
Give

Koks på banen: Folk krydser sporet, selv om bommene er nede - og campinggæsterne bliver vækket af togets tuden

Flere af campisterne på Give Camping bor få meter fra jernbaneoverskæringen, og det er derfor til gene, når togene jævnligt tuder. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør, siger Lene Gosvig fra Give Camping. Her har man tidligere bemærket problemer med bommene på Skovbakken.

Give: Det var en udfordring for både Banedanmark og politiet, da ukendte gerningsmænd tre gange i løbet af weekenden saboterede bommene ved jernbaneoverskæringen på Skovbakken i Give, så der var spærret for passage over jernbanen.

Ifølge Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi "Patruljecenter Midt" havde nogen fået adgang til en form for elskab, hvorfra man kan styre bommene.

Også for gæsterne på den nærliggende Give Camping var hærværket til gene. Og faktisk er det ikke første gang, at der er bøvl med bommene, fortæller Lene Gosvig, der sammen med sin mand forpagter campingpladsen.

Annonce

- Vi synes generelt, at bommene driller, men om det er, fordi der er et teknisk problem, eller fordi der er nogle, der laver hærværk, har vi ingen ide om, siger hun.


Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre.

Lene Gosvig, Give Camping


- Nogle kører bare videre

Det afskærer ikke gæsterne fra at køre ind og ud fra campingpladsen, når bommene er nede, da de fleste alligevel kører mod syd mod Diagonalvejen. I stedet er det støjen fra togenes tuden, der generer campisterne, idet en del af pladserne ligger tæt på sporet.

- Det er klart, at når et tog tuder i hornet, når det kører forbi bommene, fordi der måske er noget galt med overskæringen, så er det forholdsvis - nej mega - højt, hvis man ligger i en campingvogn fem meter derfra, siger Lene Gosvig.

Hun tilføjer, at man fra campingpladsen indimellem ser, at folk krydser sporet, selvom bommene er nede.

- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør. Vi indberetter det bare til Banedanmark, hvis vi tilfældigvis ser, at den står og blinker deroppe i en time.

- Søndag var det halvanden time, at bommene var nede, så det er lige så meget til gene for Gives borgere, som det er for vores gæster, siger Lene Gosvig.

Hun understreger, at hverken hun eller hendes mand nogensinde har set nogen mistænkelige personer pille ved bomanlægget.

Ifølge politiet var det Banedanmark, der i weekenden opdagede chikanen på sine systemer.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt styrelsen, om den tidligere har registreret udfordringer med bommene på Skovbakken, og om der tidligere har været udøvet hærværk netop der. Banedanmark arbejder på at besvare disse spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce