Annonce
Give

Koks på banen: Folk krydser sporet, selv om bommene er nede - og campinggæsterne bliver vækket af togets tuden

Flere af campisterne på Give Camping bor få meter fra jernbaneoverskæringen, og det er derfor til gene, når togene jævnligt tuder. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør, siger Lene Gosvig fra Give Camping. Her har man tidligere bemærket problemer med bommene på Skovbakken.

Give: Det var en udfordring for både Banedanmark og politiet, da ukendte gerningsmænd tre gange i løbet af weekenden saboterede bommene ved jernbaneoverskæringen på Skovbakken i Give, så der var spærret for passage over jernbanen.

Ifølge Jesper Duus fra Sydøstjyllands Politi "Patruljecenter Midt" havde nogen fået adgang til en form for elskab, hvorfra man kan styre bommene.

Også for gæsterne på den nærliggende Give Camping var hærværket til gene. Og faktisk er det ikke første gang, at der er bøvl med bommene, fortæller Lene Gosvig, der sammen med sin mand forpagter campingpladsen.

Annonce

- Vi synes generelt, at bommene driller, men om det er, fordi der er et teknisk problem, eller fordi der er nogle, der laver hærværk, har vi ingen ide om, siger hun.


Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre.

Lene Gosvig, Give Camping


- Nogle kører bare videre

Det afskærer ikke gæsterne fra at køre ind og ud fra campingpladsen, når bommene er nede, da de fleste alligevel kører mod syd mod Diagonalvejen. I stedet er det støjen fra togenes tuden, der generer campisterne, idet en del af pladserne ligger tæt på sporet.

- Det er klart, at når et tog tuder i hornet, når det kører forbi bommene, fordi der måske er noget galt med overskæringen, så er det forholdsvis - nej mega - højt, hvis man ligger i en campingvogn fem meter derfra, siger Lene Gosvig.

Hun tilføjer, at man fra campingpladsen indimellem ser, at folk krydser sporet, selvom bommene er nede.

- Vi ser, at nogle vender om, mens andre bare kører videre, men vi står jo ikke og leger politibetjente i forhold til, hvad folk gør. Vi indberetter det bare til Banedanmark, hvis vi tilfældigvis ser, at den står og blinker deroppe i en time.

- Søndag var det halvanden time, at bommene var nede, så det er lige så meget til gene for Gives borgere, som det er for vores gæster, siger Lene Gosvig.

Hun understreger, at hverken hun eller hendes mand nogensinde har set nogen mistænkelige personer pille ved bomanlægget.

Ifølge politiet var det Banedanmark, der i weekenden opdagede chikanen på sine systemer.

Vejle Amts Folkeblad har spurgt styrelsen, om den tidligere har registreret udfordringer med bommene på Skovbakken, og om der tidligere har været udøvet hærværk netop der. Banedanmark arbejder på at besvare disse spørgsmål.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Danmark

Vil af med Thulesen Dahl: DF-lokalformand opfordrer Pia Kjærsgaard til tage formandsposten

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce