Annonce
Erhverv

Efter afsløring på tv: Bølgens beboere får først svar efter sommerferien

Ved opførelsen af de tre sidste bølger benyttede bygherren en anden byggemetode end på de to første. Bygherren Bach Gruppen skal derfor aflevere en redegørelse til Vejle Kommune. Foto: Mads Dalegaard
Kan trappe- og elevatortårnene i Bølgen 3-5 kan lovliggøres? Det ved vi først til september, når Bach Gruppen og arkitektfirmaet Sweco er klar med en redegørelse til Vejle Kommune.

Vejle: Vi skal på den anden side af sommerferien, før der foreligger beregninger på, om trappe- og elevatortårnene i Bølgen 3-5 kan lovliggøres.

Det oplyser Lars Buksti, chef for Plan & Miljø, Vejle Kommune, som fredag holdt møde med arkitektfirmaet Sweco.

Bygherren bag de sidste tre "bølgetoppe", viborgensiske Bach Gruppen, har hyret Sweco til at lave de beregninger, som skal bruges til lovliggørelsen.

Annonce

- Vi fik forelagt en tidsplan for arbejdet fra Sweco. Ifølge den kan vi forvente en redegørelse fra Sweco til september, hvorefter vi kan tage stilling til en lovliggørelse, fortæller Lars Buksti.

Ændrede byggemetode

Spørgsmålet om lovliggørelse af trappetårnene og elevatortårnene i de tre sidste bølger blev aktuel, da tv-programmet "Operation X" forleden kunne afsløre, at tårnene er opført efter en byggemetode, som ikke er den, der oprindelig blev givet tilladelse til - og som blev anvendt ved opførelsen af de to første bølger.

Bach Gruppen har efterfølgende over for Vejle Kommune erkendt at have brugt en anden byggemetode, da man i 2015 tog fat på færdiggørelsen af Bølgen.

Da de to første bølger i det ikoniske byggeri ved Vejle Fjord var blevet opført i 2009, ramte finanskrisen, og derfor kom byggeriet af de sidste tre bølger først i gang seks år senere.

Her valgte bygherren altså at bruge en anden byggemetode til tårnene inde i bygningerne end den, der oprindelig var blevet givet tilladelse til.

Annonce

Får svar til september

Bach Gruppen har efterfølgende lovet kommunen at få de 34 meter høje bygninger inspiceret af en uafhængig statiker (ekspert i byggeberegninger) og udarbejdet en redegørelse.

Redegørelsen forventer Sweco at kunne aflevere til september.

-Den endelige redegørelse skal bruges til at afgøre, om bygningerne kan lovliggøres. Det tager så lang tid, fordi der skal bygges nogle matematiske modeller, og det tager tid. Vi har samtidig sagt, at vi vil have løbende besked, hvis de undervejs i processen finder ud af noget, vi skal have besked om, fortæller Lars Buksti.

Bach Gruppen har tidligere over for Vejle Amts Folkeblad understreget, at der ikke er risiko for bygningernes stabilitet, selvom der er benyttet en anden byggemetode end den, der oprindelig blev givet tilladelse til.

Bygherren fortalte i den forbindelse blandt andet, at den anvendte byggemetode er velkendt og benyttet mange steder.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce