Annonce
Trekantområdet

Efter altanulykke i Kolding: Nu tages sagen op i Folketingets boligudvalg

Det var denne altan, der lørdag aften styrtede sammen. Fem unge mennesker i alderen 18-21 år kom til skade ved ulykken. En af dem, en 19-årig mand, fik svære hovedskader. Foto: Anders Græsbøll Buch
Med henblik på at finde en løsning til at undgå fremtidige tilfælde vil boligordfører Henrik Møller (S) nu tage sagen om altanulykken i Kolding op i Folketingets boligudvalg.

Kolding: Altanulykker, som den der skete på Dr. Fichs Vej Kolding lørdag aften, skal for så vidt muligt undgås i fremtiden. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets boligordfører Henrik Møller, der netop på baggrund af sagen fra Kolding vil tage sagen op i Folketingets boligudvalg.

- Det næste skridt er nu, at vi skal have en drøftelse i boligudvalget. Jeg vil tage fat i boligudvalgsformanden og sikre, at det kommer på dagsordenen. Det er klart, at der skal kigges på det på baggrund af sagen, siger Henrik Møller.

Om løsningen bliver at indføre kontrol af altaner, som det lokalt valgte folketingsmedlem for SF Karina Lorentzen mandag foreslog, vil boligordføreren dog ikke garantere.

Annonce

- Jeg synes, vi først skal danne os et bedre overblik. Jeg vil ikke afvise, at vi skal have det, men om det lige er tilsyn, der er løsningen, det ved jeg ikke. Der skal jeg først komme til bunds i problematikken. At lovgive hver gang der sker et eller andet, skal man være lidt varsom med, siger Henrik Møller og tilføjer:

- Men jeg er helt enig i, at det er uacceptabelt, at det sker (ulykker som den i Kolding, red.). Det er menneskers helbred, der er på spil.

Pjece ikke nok

Karina Lorentzen (SF) er glad for, at sagen nu tages op i boligudvalget. Hun frygter dog samtidig, at der i sidste ende ikke bliver indført tilsyn med altaner.


Jeg håber virkelig, at vi kan lande på, at der skal være en form for tilsyn. Jeg synes ikke, at det kan passe, at man i princippet kan sætte en altan op, som kan sidde der i 100 år eller mere uden at blive gennemset.

Karina Lorentzen, medlem af Folketinget for SF


- Jeg synes, det lyder helt perfekt, at det tages op i boligudvalget. Men jeg kan blive lidt bekymret for, at der ikke kommer en reel kontrol. Jeg tror, der skal skrappere midler til end en ny pjece, siger hun og tilføjer:

- Uanset hvad de tekniske undersøgelser af altanen i Kolding kommer til at vise, så vil det være mest betryggende, at man har en periodisk gennemgang af dem. Jeg kan slet ikke forstå, at vi har regler for gennemsyn af skorstene, vi har regler for gennemsyn af elevatorer, men vi har det ikke for altaner.

Annonce

Ulykke i 2016

Efter en ulykke i Nykøbing Falster i 2016, hvor en altan brød sammen under seks unge mennesker, lød det dengang fra Socialdemokratiets daværende boligordfører Jan Johansen, at der netop skulle stilles forslag om tilsyn med altaner. Det blev dog ikke til noget.

- Jeg håber virkelig, at vi kan lande på, at der skal være en form for tilsyn. Jeg synes ikke, at det kan passe, at man i princippet kan sætte en altan op, som kan sidde der i 100 år eller mere uden at blive gennemset, siger Karina Lorentzen.

Også Socialdemokratiets nuværende boligordfører Henrik Møller husker sagen fra 2016. Han understreger dog, at det vil kræve mere viden at tage stilling til, om det nu også er et tilsyn, der er den rigtige løsning.

- Ja, nu har vi så måske muligheden for at gøre det. Men jeg skal lige være helt sikker og lidt klogere, inden vi gør noget, siger Henrik Møller.

Ifølge boligordfører Henrik Møller (S) vil boligudvalget gå i gang med at se på sagen om altanulykker i løbet af efteråret. Han forventer, at det kan behandles forholdsvist hurtigt.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har grundet ferie ikke haft mulighed for at stille op til interview.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce