Annonce
112

Efter avisens afsløring om dobbeltrolle: Fyret indkøbschef trækker sig som sponsoransvarlig i Hover IF

- Før ville vi juble, hvis nogen havde skaffet et sponsorat på 50.000 kroner, men fremover vil vi selvfølgelig kigge lidt på, om det nu også giver mening, at en eller anden virksomhed sponsorerer os, siger formand Leif Nygaard om, at Hover IF vil være mere kritisk. Billedet er fra 2015. Arkivfoto: Angelina Owino
Den tidligere og nu svindelsigtede indkøbschef på Sygehus Lillebælt har trukket sig som sponsoransvarlig i Hover IF's fodboldafdeling. Det skete få dage inden, avisen afslørede hans rolle i et opsigtsvækkende sponsorat.

Vejle: Den tidligere og nu svindelsigtede indkøbschef på Sygehus Lillebælt har trukket sig som sponsoransvarlig i Hover IF's fodboldafdeling.

Det er ifølge klubbens formand Leif Nygaard sket i sidste uge via en e-mail.

- Han skrev til mig, at han trak sig som sponsoransvarlig. I hvert fald, så længe sagen står på. Jeg ved ikke præcis, hvorfor han trækker sig lige nu, siger Leif Nygaard.

Forleden afslørede Vejle Amts Folkeblad, at den tidligere indkøbschef i kraft af sit årelange virke som sponsoransvarlig havde skaffet den sjællandske virksomhed FOHO ApS som sponsor for Hover IF. Et sponsorat på minimum 35.000 kroner over syv år.

Virksomheden har tidligere solgt varer til Sygehus Lillebælt, hvor indkøbschefen havde ansvaret for indkøb til sygehusene i Kolding, Middelfart og Vejle, og efterforskes i sagen om millionsvindel. Det bekræftede hospitalet, da avisen søgte om aktindsigt i de indgåede handler og af samme grund fik afslag. Samtidig er FOHO's direktør ifølge politiet sigtet for mandatsvig eller medvirken dertil.

Annonce

Han har ikke kunnet finde ud af at skille tingene ad, og det er noget rod for ham selv, men kan også se forkert ud for klubben.

Leif Nygaard, formand for Hover IF

Rod på arbejdet

Da den tidligere indkøbschef skaffede sponsoratet, havde han en dobbeltrolle og overtrådte forvaltningsloven og måske også straffeloven, udtalte eksperter til avisen.

Vejle Amts Folkeblad har flere gange været i kontakt med Leif Nygaard, og han har tidligere givet udtryk for, at den tidligere indkøbschef trods mistanken om svindel for op imod halvanden millioner kroner på Sygehus Lillebælt kunne fortsætte som sponsoransvarlig i klubben.

Ifølge avisens oplysninger er han kommet i klubben fra barnsben.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skulle afskedige ham. Han har lavet noget rod på sit arbejde. Ja, så langt kan vi blive enige. Han har været i klubben altid og er fortsat velkommen. Vi kommer ikke til udstøde ham. Han skal også samles op efter det her forløb, sagde Leif Nygaard for to uger siden.

Men nu har han delvist ændret opfattelse.

Ser forkert ud

Efter at den tidligere indkøbschef selv har trukket sig fra posten som sponsoransvarlig, mener formanden, at det nok også er for det bedste.

- Han har sagt stop, men det er nok godt nok. Han har ikke kunnet finde ud af at skille tingene ad, og det er noget rod for ham selv, men kan også se forkert ud for klubben. Vi havde på ingen måde set det komme. Det er tragisk. Vi har været glade for ham, og han er kendt som en vellidt mand med store armbevægelser og et kæmpe netværk, fortæller Leif Nygaard.

I Hover IF har man draget sine konsekvenser af sagen.

- Før ville vi juble, hvis nogen havde skaffet et sponsorat på 50.000 kroner, men fremover vil vi selvfølgelig kigge lidt på, om det nu også giver mening, at en eller anden virksomhed sponsorerer os. Samtidig har jeg ikke lyst til at blive paranoid. Det her er én mands værk. Det vil jeg godt understrege igen. Vi har rene linjer i klubben, siger formanden.

Indtil udfaldet af en eventuel straffesag ligger fast, ønsker den tidligere indkøbschef ikke at kommentere yderligere på sagen, oplyser han igennem sin forsvarsadvokat.

Sagen kort

  • I december oplyste Sygehus Lillebælt, at en betroet medarbejder var under mistanke for svindel for op imod 1,5 millioner kroner.
  • Avisen kunne senere skrive, at der var tale en indkøbschefen, som havde været ansat i mere end 30 år.

  • Ifølge sygehuset skulle svindlen være foregået ved, at medarbejderen og to samarbejdspartnere i fællesskab foretog fiktive indkøb og falske fakturaer.

  • Politiet ransagede i december fire adresser i Vejle, på Fyn og Sjælland. Tre blev sigtet. Sigtelsen lyder ifølge Sydøstjyllands Politi på mandatsvig eller medvirken dertil.

  • I januar bekræftede politiet, at de havde sigtet endnu en person.

To virksomheder - fire sigtede

  • I 2017 stiftede den tidligere og sigtede indkøbschef fra Sygehus Lillebælt virksomheden Careman ApS, tidligere Zhopman, sammen med to andre. Det viser research i blandt andet Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Fire måneder efter overlod han virksomheden, der sælger inventar til hospitaler, til medstifterne og sin søn.
  • Indkøbschefen fratrådte ifølge en aktindsigt sin stilling på Sygehus Lillebælt 17. september 2019. Dagen inden forlod indkøbschefens søn Careman. De to andre fulgte trop to uger efter, og her overtog den den ene stifters far ejerskabet. Den ene medstifter, en ung kvinde, er stadig direktør i virksomheden og sigtet i sagen.

  • Faderen er ved siden af ejerskabet af Careman medejer af og direktør for FOHO ApS, der ligeledes sælger hospitalsinventar. Han er også sigtet i svindelsagen.

  • Begge virksomheder har, bekræfter sygehuset, handlet med Sygehus Lillebælt og efterforskes i øjeblikket i svindelsagen.

  • FOHO har desuden støttet fodboldafdelingen i Hover IF med minimum 35.000 kroner over syv år og har et reklameskilt hængende på stadion. Sponsoratet blev skaffet af den tidligere og sigtede indkøbschef, som i mange år virkede som klubbens sponsoransvarlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce