Annonce
Hedensted

Efter bøvl med skralde-systemet: Ingen kommer til at betale for meget

Arkivfoto
Annonce
Hedensted - Ingen borgere i Hedensted Kommune kommer til at betale for meget for deres husaffald.

Det lover formanden for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V), selvom skraldesystemet har været i udu, siden en ny leverandør overtog opgaven for Hedensted Kommune i maj sidste år.

En intern fejl i leverandørens it-system har medført, at borgerne ikke som tidligere kan gå ind på kommunens hjemmeside og tjekke deres forbrug, og på udvalgsmødet fornylig blev politikerne orienteret om, at fem til syv pct. af vejningerne er "blevet væk".

- Men ingen borgere bliver bon'et for mere skrald, end de har afleveret. De vejninger, som firmaet ikke kan finde, bliver afregnet til mindste-prisen, fastslår Lene Tingleff.
Annonce

Vil af med vægtbasseret skraldeordning

To af de andre udvalgsmedlemmer Lars Poulsen (V) og Tage Zacho Rasmussen (DF) mener, at fejlen er en god anledning til at afskaffe den vægtbaserede skraldeordning, men det er der ikke umiddelbart lagt op til.

- Vi er alle sammen trætte af, at det har taget så lang tid, men leverandøren regner med, at systemet virker igen med udgangen af januar. Selvom det har været træls med den lange indkøringsfase, mener jeg ikke, det skal få os til at afskaffe en ordning, der ellers virker efter hensigten. Men problemet skal selvfølgelig løses, og vi tager sagen op igen på næste udvalgsmøde, siger Lene Tingleff.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce