Annonce
Trekantområdet

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Ifølge livredderne på Østerstrand blev der onsdag eftermiddag kun lavet bomber og udspring på benene. Selvom der var liv og glade sommerdage dagen efter den alvorlige badeulykke, hvor en 23-årig mand kom slemt til skade, blev der også snakket om ulykken. Foto: Søren Gylling
Den alvorlige badeulykke tirsdag eftermiddag var samtaleemne blandt flere af Østerstrands gæster dagen derpå, hvor vejret igen lokkede både lokale og turister ned til cirkelbroen.
Annonce

Fredericia: - Ekstra skiltning kan ikke gøre nogen skade. Kan det ske én gang, så kan det også ske igen.

Annette Rand fra Erritsø, der onsdag eftermiddag var på Østerstrand med barnebarnet Sofia, har aldrig tidligere tænkt, at det var nødvendigt at gøre ekstra opmærksom på, at man ikke må springe på hovedet fra badebroerne ved Østerstrand.

Dagen efter en 23-årige mand fra Fredericia kom alvorligt til skade efter et hovedudspring fra cirkelbroen på Østerstrand giver de fleste af de badegæster, Fredericia Dagblad møder på stranden, udtryk for, at det ikke kan skade med ekstra skiltning.

- Jeg tænker ikke, at nogen kan drages til ansvar for ulykken, fordi der ikke er skiltet. Men for at forhindre det sker igen, pointerer Annette Rand.

Mormor Annette Rand havde Sofie Rand Andersen med på Østerstrand. Hun havde aldrig forestillet sig, at en så alvorlig ulykke kunne ske der. Kan det ske én gang, kan det ske igen, så hun ser gerne ekstra skiltning om faren ved hovedspring. Foto: Søren Gylling

Flere badegæster deler Annettes holdning.

24-årige Martin Olling, som er vokset op i Fredericia, så han ved godt, hvor dybt vandet ved broen er. Men han tænker også, at man måske skulle skilte med vanddybden.

- Jeg har boet i byen altid, men folk, der kommer udefra ved måske ikke lige, hvor dybt der er. Og når vandet er grumset, kan man jo ikke selv se bunden, siger Martin Olling, der også var på stranden tirsdag eftermiddag.

Annonce

Badegæster: Megen skubberi

Han og vennerne ankom dog efter ulykken var sket, men de kunne mærke, at stemningen på stranden var meget påvirket af det, der lige var sket.

Da 24-årige Martin Olling fra Fredericia ankom til stranden tirsdag eftermiddag, var stemningen påvirket af den alvorlige ulykke, der var sket lige før han og vennerne kom derned. Foto: Søren Gylling

Simone Petraschmidt var ikke på stranden tirsdag, og det er første gang, hun har hørt om så alvorlig en ulykke på Østerstrand. Hun synes også godt, at man kan informere mere.

- Man skal lige holde øje med, hvor dybt der er. Så det kan man godt skrive på et skilt et sted, siger Simone, mens hun passer sin mors hund Charlie.

Hun har bemærket en ting, der vækker en smule bekymring:

- Jeg synes ofte, at der er nogen, der skubber hinanden i vandet oppe fra cirkelbroen, tilføjer hun.

Et skilt, der orienterer om, hvor dybt vandet er, kunne måske forhindre, at en anden badegæst kommer slemt til skade, som den 23-årige fredericianer, der tirsdag eftermiddag blev fløjet til Aarhus Universitetshospital i lægehelikopter efter en alvorlig ulykke efter hovedspring fra cirkelbroen.  Foto: Søren Gylling

Simones mor, Else Timm, er ikke helt enig med datteren i, at der bør mere skiltning på stranden.

- Hvis man følger reglerne, så sker der ikke noget. Jeg er vokset op i Fredericia og er kommet på denne strand i mange år. Og dengang var der meget mindre opsyn og sikkerhed, siger Else Timm, der i dag bor i Aabenraa.

Else Timm fra Aabenraa er vokset op i Fredericia - og hun mener ikke, at der er behov for yderligere skiltning på Østerstrand. Foto: Søren Gylling
Annonce

Livredderne: Første dag på Østerstrand

De to livreddere, der onsdag havde opgaven med at sørge for, at badegæsterne fik en sikker badetur, kunne tydeligt mærke, at deres kolleger var mærkede af ulykken tirsdag eftermiddag. Begge livreddere var afløsere for de reddere, der normalt har vagten på Østerstrand.


Det handler om, at badegæsterne skal følge baderådene. Blandt andet lær stranden at kende - og hop på benene, når du ikke ved, hvor dybt der er.

Oliver Sejersen, livredder, Trygfonden Kystlivredning


- Jeg må indrømme, at jeg var lidt presset, da jeg mødte ind her i morges. Der var en trykket stemning blandt de andre livreddere. Men det er jo den slags, der kan ske, siger Jens Jakob Petersen, som er fra Aabenraa.

Oliver Sejersen, Fredericia, og Jens Jakob Petersen, Aabenraa, var livreddere dagen efter den alvorlige badeulykke på Østerstrand. Foto: Søren Gylling

Hans kollega Oliver Sejersen, der er fra Fredericia, er supervisor og områdeleder for hele region Syddanmark. Han synes ikke, der mangler skiltning.

- Man kan godt skilte mere, men det er et spørgsmål, om folk ser det, siger Oliver Sejersen og fortsætter:

- Det handler jo om, at badegæsterne skal følge baderådene. Blandt andet lær stranden at kende - og hop på benene, når du ikke ved, hvor dybt der er.

Fredericia Kommune og Trygfonden Kystlivredning var onsdag i dialog om forholdene på Østerstrand. De vil nu skærpe informationen om det forbud mod hovedspring fra broerne, der allerede er på Østerstrand. Der er i dag skiltet med forbuddet på ankomsttavlen i nærheden af strandcafeen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce