Vejle: - En grillet tortilla wrap med kylling, tak.
Således lød det fra flere besøgende fredag middag på Gammelhavn 9B, hvor 21-årige Emma Møller slog dørene op for Emma’s Deli.
Frokoststedet har de seneste uger haft stor mediebevågenhed, fordi den unge Vejle-iværksætter flere gange forgæves forsøgtet at oprette en erhvervskonto, som er påkrævet for at kunne tage imod betaling fra kunder.
Lokalerne var ellers fundet, maskinerne var købt, ligesom der var blevet bestilt skilte til butikken, men bank-afslag på bank-afslag udskød åbningen til fredag, som ramlede sammen med hendes 21-årige fødselsdag.
- Det er fantastisk endelig at kunne åbne. Og så er det da meget sjovt, det er på min fødselsdag. Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Emma Møller, mens hun er i fuld gang med både kylling og parmaskinke i køkkenet bag disken.
Fik både afslag og afslog
21-årige Emma Møller fortalte tidligere i oktober til avisen, at flere banker havde afvist hende uden nogen begrundelse. Andre gav som forklaring, at branchen faldt uden for deres markedsområde, og at det ville være administrativt tungt for banken.
En af de banker, der afviste hende, var Middelfart Sparekasse.
Senere ville banken dog alligevel godt give hende en konto, som hun i første omgang accepterede, men som hun efterfølgende fortrød.
- Jeg følte, at de kun ville give mig en konto, fordi jeg havde været i tv, og fordi de så ville have god omtale. Jeg synes, det var lidt overfladisk, fortæller Emma Møller, som siden har oprettet sin erhvervskonto hos den digitale bank Lunar Way, hvor alle transaktioner går gennem en app.
Målet er, at jeg ikke mister penge
Emma Møller flyttede i sommeren 2019 til Vejle sammen med sin kæreste. Hun gik forinden på Middelfart Gymnasium, men fortsatte uddannelsen på Rosborg Gymnasium & HF, hvor hun siden blev student.
Det var i gymnasietiden, at hun fik øjnene op for gastronomi, hvilket gav hende lyst til at drive sin egen café.
Emma MøllerJeg følte, at de kun ville give mig en konto, fordi jeg havde været i tv, og fordi de så ville have god omtale. Det var lidt overfladisk.
På Emma's Deli, hvor der er plads til to små caféborde, men som først og fremmest bliver et takeaway-sted, håber hun at få succes ved at adskille sig fra byens andre spisesteder.
- Man er nødt til at skille sig ud, og det har jeg gjort ved blandt andet at fokusere på churros, som der ikke er andre i byen, der sælger, fortæller Emma Møller, som holder begge ben på jorden.
- Min målsætning er først og fremmest, at jeg ikke mister penge på butikken, for nu skal jeg først lige i gang. Men på sigt er mit mål selvfølgelig at kunne leve af det, siger Emma Møller, der har en fortid som manager hos Burger King og butikschef i Café Donuts i Odense.
Emma Møller fik fredag en hjælpende hånd i køkkenet af sin mor.
Hun fortæller, at hun i starten vil klare butikken på egen hånd, men at hun - hvis det går godt - forventer at ansætte en medarbejder i den nærmeste fremtid.