Annonce
VEJLE

Efter bankkaos, hvidvask-regler og pludselig U-vending: Emmas drøm gik endelig i opfyldelse på hendes fødselsdag

Emma Møller åbnede fredag Emma's Deli på Gammelhavn. Hun har forinden fået adskillige bankafslag på en erhvervskonto. Det sidste afslag kom dog fra hende selv. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
21-årige Emma Møller åbnede fredag Emma's Deli på Gammelhavn. En åbning, der har været længe undervejs, og som er blevet udsat på grund af flere afvisninger fra banker.

Vejle: - En grillet tortilla wrap med kylling, tak.

Således lød det fra flere besøgende fredag middag på Gammelhavn 9B, hvor 21-årige Emma Møller slog dørene op for Emma’s Deli.

Frokoststedet har de seneste uger haft stor mediebevågenhed, fordi den unge Vejle-iværksætter flere gange forgæves forsøgtet at oprette en erhvervskonto, som er påkrævet for at kunne tage imod betaling fra kunder.

Annonce

Lokalerne var ellers fundet, maskinerne var købt, ligesom der var blevet bestilt skilte til butikken, men bank-afslag på bank-afslag udskød åbningen til fredag, som ramlede sammen med hendes 21-årige fødselsdag.

- Det er fantastisk endelig at kunne åbne. Og så er det da meget sjovt, det er på min fødselsdag. Det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Emma Møller, mens hun er i fuld gang med både kylling og parmaskinke i køkkenet bag disken.

Fik både afslag og afslog

21-årige Emma Møller fortalte tidligere i oktober til avisen, at flere banker havde afvist hende uden nogen begrundelse. Andre gav som forklaring, at branchen faldt uden for deres markedsområde, og at det ville være administrativt tungt for banken.

En af de banker, der afviste hende, var Middelfart Sparekasse.

Kravet til virksomheder om at have en erhvervskonto skyldes, at der er strammet op i forhold til hvidvask af penge. Emma Møller har nu fået en konto hos den digitale bank Lunar Way. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen

Senere ville banken dog alligevel godt give hende en konto, som hun i første omgang accepterede, men som hun efterfølgende fortrød.

- Jeg følte, at de kun ville give mig en konto, fordi jeg havde været i tv, og fordi de så ville have god omtale. Jeg synes, det var lidt overfladisk, fortæller Emma Møller, som siden har oprettet sin erhvervskonto hos den digitale bank Lunar Way, hvor alle transaktioner går gennem en app.

Annonce

Målet er, at jeg ikke mister penge

Emma Møller flyttede i sommeren 2019 til Vejle sammen med sin kæreste. Hun gik forinden på Middelfart Gymnasium, men fortsatte uddannelsen på Rosborg Gymnasium & HF, hvor hun siden blev student.

Det var i gymnasietiden, at hun fik øjnene op for gastronomi, hvilket gav hende lyst til at drive sin egen café.

Jeg følte, at de kun ville give mig en konto, fordi jeg havde været i tv, og fordi de så ville have god omtale. Det var lidt overfladisk.

Emma Møller

På Emma's Deli, hvor der er plads til to små caféborde, men som først og fremmest bliver et takeaway-sted, håber hun at få succes ved at adskille sig fra byens andre spisesteder.

- Man er nødt til at skille sig ud, og det har jeg gjort ved blandt andet at fokusere på churros, som der ikke er andre i byen, der sælger, fortæller Emma Møller, som holder begge ben på jorden.

- Min målsætning er først og fremmest, at jeg ikke mister penge på butikken, for nu skal jeg først lige i gang. Men på sigt er mit mål selvfølgelig at kunne leve af det, siger Emma Møller, der har en fortid som manager hos Burger King og butikschef i Café Donuts i Odense.

Emma Møller fik fredag en hjælpende hånd i køkkenet af sin mor.

Hun fortæller, at hun i starten vil klare butikken på egen hånd, men at hun - hvis det går godt - forventer at ansætte en medarbejder i den nærmeste fremtid.

Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce