Annonce
Give

Museumschefen holdt kun ét år: Afløseren arbejder både her og i Hobro

Museumsleder Lars Froberg stopper på Give-Egnens Museum efter knap et års ansættelse. Foto: Jim Hoff
Det blev til knap et års ansættelse som museumsleder i Give for Lars Froberg. Mandag formiddag orienterede han medarbejderne på museet om, at han stopper som leder på museet. Hanne Thomsen er allerede tiltrådt som konstitueret leder.

Give: Knap et år blev det til for Lars Froberg som leder af Give-Egnens Museum. Medio august er han helt udramatisk og efter aftale med bestyrelsen fratrådt sin stilling.

Det oplyser Rene Nielsen, der er bestyrelsesformand for Give-Egnens Museum, og han understreger uden at ville gå i yderligere detaljer, at der er tale om en gensidig aftale mellem bestyrelsen og Lars Froberg om at stoppe samarbejdet.

- Selvfølgelig er det ikke optimalt at sige farvel til en leder efter knap et år, men da vi allerede har fundet en velkvalificeret afløser i skikkelse af Hanne Thomsen, der ud over at sidde i vores bestyrelse også er museumsleder på Gasmuseet i Hobro, så ser jeg både positivt og fortrøstningsfuldt på fremtiden, siger René Nielsen.

Der blev sagt farvel til Lars Froberg onsdag i sidste uge, og mandag i denne uge blev personalet orienteret om lederskiftet.

Annonce

Kendt ansigt konstitueret leder

Valget af Hanne Thomsen som konstitueret leder lå ifølge René Nielsen på mange måder til højrebenet. Hun har tidligere været museumsinspektør på GEM, da det lå i Torvegade, og hun er bestyrelsesmedlem i GEM.


Selvfølgelig er det ikke optimalt at sige farvel til en leder efter knap et år, men da vi allerede har fundet en velkvalificeret afløser i skikkelse af Hanne Thomsen, så ser jeg  fortrøstningsfuldt på fremtiden.

René Nielsen, bestyrelsesformand på GEM


- Det betyder, at Hanne Thomsen helt inde fra maskinrummet kender vores udfordringer og arbejde med at få lavet en aftale med Slots- og Kulturstyrelsen angående vores videre drift. Hun har været medskribent på vores ansøgninger til både kommunen og Slots- og Naturstyrelsen, og hun kender alt til arbejdet med kvalitetsrapporterne, så jeg føler vi har fået løst det her rigtig godt, konstaterer René Nielsen.

Hanne Thomsen har fået en lang konstituering, der løber frem til 30. juni 2021. Hun skal være tre dage i Give og to dage i Hobro fremover, og hendes fornemste opgave bliver sammen med personalet at sikre, at driften kører stabilt videre, og at følge op på den plan, museet har lagt sammen med Slots- og Kulturstyrelsen.

Apropos personaleforandringer, så har museet to nye museumsinspektører, der tiltræder henholdsvis den 1. og den 15. september. Samtidig siger man farvel til Rikke Olafson, der har været barselsvikar for Mette Vibjerg, der er vendt tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce