Annonce
Børkop

Efter borgerne klagede: Støjvolde skal forbedres

Til højre ses den nyeste støjvold. Den har den rette højde. Den på modsatte side af vejen er ældre. Og den er for lav. Det skal der nu laves om på. Foto: Jørgen Flindt

Støjvolde ud mod Søndergade og Fruergårdsvej i Børkop er for lave. Det klagede borgerne bag volden over, og nu skal støjvoldene forbedres.

Børkop: På den sydlige side af Søndergade er der en støjvold på mindst tre meter. Så høj er den ikke på den anden side af vejen - den nordlige.

Og nu skal denne vold på den nordlige side forhøjes eller på anden måde forbedres.

Der er foretaget en støjberegning, der viser, at det er nødvendigt med støjafskærmning ud mod både Fruergaardsvej og Søndergade. Støjafskærmningen kan udføres enten som en højere støjvold eller en støjskærm på toppen af voldene, og det skal afskærmes med grøn beplantning.

- Borgerne i området har klaget over, at støjvolden er for lav, og det bad teknisk udvalg forvaltningen om at kigge nærmere på. Og svaret tilbage er, at borgerne har ret i, at det er for lavt, så det ikke lever op til lokalplanen, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

Annonce

Borgerne har ret i, at støjvolden er for lav

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg

En meter for lav

Volden skal blandt andet dæmpe støjen ud mod Søndergade, som er en vej, hvor bilisterne må køre 80 kilometer i timen.

Blandt andet derfor er der så meget støj, at volden skal være mindst tre meter høj. Det er den ikke på den nordlige side af Søndergade. I den vestlige ende af Søndergade er den eksempelvis en meter for lav, mens den i den østlige ende ned mod Fruergårdsvej ender på at være 20 centimeter for lav.

Vejle Kommune er ejer af voldens østlige ende, mens den vestlige ende tilhører en privat udstykker af det område.

- Hvad tidsplanen er, ved jeg ikke endnu, men tingene skal jo bringes i orden. Nu starter vi i hvert fald som det første med at kontakte den private udstykker, siger Christoffer Melson.

Vil have sænket farten

Vejle Kommune vil ligeledes gå i dialog med politiet for at komme i dialog om en nedsættelse af hastigheden på Søndergade, hvor man må køre 80 kilometer i timen.

I forbindelse med færdiggørelsen af byggemodningen syd for Søndergade vil kommunen anlægge stier med forbindelse til eksisterende stier langs Søndergade og udstykningen på den anden side af vejen.

I den forbindelse er der planer om at etablere en krydsningshelle ved stikrydsningen, så det bliver lettere at krydse Søndergade. Også her vil Vejle Kommune gå i dialog med politiet, så der bliver en hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen svarende til de øvrige veje i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce