Annonce
Jelling

Efter brand i nybygget sognehus: Det har været et stort arbejde

Denne lille og udbrændte affugter har haft irriterende konsekvenser for klargørelsen af Kollerup Sognehus, som er blevet forsinket med mindst et par måneder. Arkivfoto: Anders Kynde
Det nye sognehus i Kollerup skulle have været indviet 1. oktober, men det blev udsat på grund af en brand i starten af august. Menighedsrådsformand håber på indvielse i midten af januar.
Annonce

Kollerup: Grethe Mogensen var en ærgerlig menighedsrådsformand, da hun i august kunne konstatere, at det længe ventede sognehus i Kollerup ikke kunne blive færdig til tiden.

Men det var hverken på grund af langsomme håndværkere eller forsinkelser i leveringen af materialer. Det var meget værre. Det var en udbrændt affugter, som havde skabt så mange røgskader, at man skulle starte forfra med flere ting, fordi mange materialer skulle smides ud.

- Efter branden har der været skadeservice til at gøre rent og smide alt det ud, som var skadet. Derefter var der luftsanering, der skulle køre i 14 dage. Først derefter kunne håndværkerne komme i gang igen. Det har været et stort arbejde, siger Grethe Mogensen, formand for Kollerup-Vindelev Menighedsråd.

- På nuværende tidspunkt er vi lidt videre end før branden. Der er sat loft op, og der er ved at blive lagt klinker på gulvene. Hvornår er vi så færdige? Ja, vi håber, der kan være indvielse midt i januar, tilføjer hun.

Det nye sognehus fylder omkring 260 kvadratmeter og er budgetteret til at koste cirka seks millioner kroner.

I disse dage ser Grethe Mogensen frem til det årlige menighedsmøde, som finder sted i Sognestuen i Kollerup Præstegård søndag 17. november. Det foregår efter gudstjenesten i Kollerup Kirke klokken 10.30. Dorte Volck Paulsen, der er provst i Vejle Provsti, vil både holde prædiken i kirken og efterfølgende tale om temaet "De små og store sogne" til menighedsmødet.

Røgskaderne har gjort, at flere materialer er kasseret og erstattet af nye materialer. Arkivfoto: Anders Kynde
Her er Kollerup Sognehus på en sommerdag i august 2019. Arkivfoto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce