Annonce
Erhverv

Efter brand: Kro-parret fra Jerlev låner byens gamle plejehjem

Selv de steder af kroen, hvor branden ikke har raseret, er der sket stor sod- og røgskade. Foto: Morten Stricker
Forpagterne af Humlum Kro har fået lov til midlertidigt at låne det gamle plejehjem Rosengården, så de stadig kan drive restaurant, selvom kroen er brændt.

Struer/Jerlev: Det var en sorgens dag, da Humlum Kro nord for Struer tidligt mandag morgen brød i brand. Først ved 14-tiden var brandvæsnet færdige med at slukke ilden, og tilbage stod forpagterparret Kenneth og Jeanette Thomsen - der stammer fra Jerlev - med en knust drøm.

- Det værste er det med, at vi i dag ikke rigtig har noget at stå op til, sagde Jeanette Thomsen dagen efter den store brand, for der vil gå lang tid, før kroen igen er klar til at modtage gæster til overnatning eller spisning.

Men alt tyder på, at parret snart får noget at lave igen.

Onsdag var Jeanette og Kenneth Thomsen til et møde med blandt andre nogle repræsentanter fra Struer Kommune om muligheden for, at parret midlertidigt kan låne lokalerne i det nu nedlagte plejehjem Rosengården.

Her kan de stadig holde selskaber på op til 40-45 mennesker og lave mad på stedets køkken og drive restaurant.

Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige.

Jeanette Thomsen, forpagter af Humlum Kro

Taknemmelige

- Vi skal lige have alt det formelle på plads, men vi håber at kunne gå i gang i løbet af et par uger. Kommunen var i hvert fald meget positive omkring det, siger Jeanette Thomsen, der for første gang i et par dage nu har noget at være begejstret over.

Idéen om at gøre brug af Rosengården, der lukkede 1. september, kom faktisk fra Facebook i en lokal Humlum-gruppe, hvor det ikke har skortet på støtte til det unge par, der overtog forpagtningen af kroen for blot et halvt år siden.

Og mange skriver, at Jeanette og Kenneth Thomsen bare skal sige til, hvis de får brug for hjælp med det ene eller det andet. Humlum-borgerne er klar til at give en hånd med.

- Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt, hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige, siger Jeanette Thomsen.

Det bliver helt klart noget andet for parret at drive selskaber og restaurant på et tidligere plejehjem, vedkender Jeanette Thomsen.

- Men faciliteterne derude er jo rigtig fine, og jeg er sikker på at det nok skal blive godt, siger hun.

Meldingen om brand på Humlum Kro lød mandag morgen klokken 05.22. Det vides endnu ikke, hvad der har forårsaget branden, som lavede store skader på bygningerne, og politiets tekniske undersøgelser er stadig i gang.

Jeanette og Kenneth Thomsen overtog forpagtningen af Humlum Kro i marts i år. Før det boede de med deres to piger i Jerlev nær Vejle. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce